Rychlý recept s těstovinovou rýží jsme připravili k obědu za necelých 30 minut. Nechcete celý den trávit v kuchyni? Vyzkoušejte tento opravdu rychlý a velmi chutný recept. Recept je ideální pro každý den v týdnu, protože Vám jeho příprava zabere 10 minut a vaření 15 minut a skvěle nasytí všechny strávníky v domácnosti. Kuřecí orzo je připravováno na způsob rizota, čemuž odpovídá i výsledek, ideální tedy pro milovníky jak rizota tak i těstovin.
Recept na kuřecí orzo
Potřebné vybavení
- sporák
- Pánev
Suroviny
- 500 g vykostěných kuřecích prsou bez kůže, nakrájených na kostky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 4-5 stroužků česneku (prolisovaného)
- 3/4 šálku sušených rajčat, v oleji, okapaných
- 2 lžičky italského koření
- 2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 šálek orzo (těstovinová rýže)
- 2,5 hrnku kuřecího vývaru (nebo vody)
- 3/4 šálku plnotučného kokosového mléka nebo smetany na šlehání
- 3/4 šálku parmazánu (nastrouhaného)
Postup
- Kuře osušíme a nakrájíme na kostky
- Přidáme olivový olej do velké, hluboké pánve
- Jakmile je pánev rozpálená, přidáme kuře
- Promícháme a restujeme 2-3 minuty, dokud kuře nebude hotové
- Přidáme sušená rajčata, česnek, italské koření, papriku, sůl a černý pepř
- Vaříme ještě 3-4 minuty, poté přidáme těstovinovou rýži – orzo a vývar (nebo vodu), dobře promícháme
- Snížíme teplotu pod pánví a zakryté vaříme dokud není těstovinová rýže měkká
- Občas vše promícháme, aby se na nic na pánev nepřichytilo
- Jakmile je orzo uvařené, přidáme kokosové mléko/smetanu poté přidáme parmazán a ještě jednou promícháme
- Sundáme z plotny a můžeme rovnou servírovat na talíř. Dobrou chuť!
Video recept
Poznámky
- Uvařili jste si Kuřecí orzo? Dejte nám vědět níže v komentářích.
- Máte vlastní recept nebo jste náš recept vylepšili? Podělte se s ostatními zde.