Chcete připravit chutný, lehký a navíc variabilní oběd, který je oblíbený v mnoha českých domácnostech? Vyzkoušejte kuřecí prsa zapečená v troubě, u kterých můžete opravdu improvizovat podle toho, co zrovna najdete v lednici. Ať už přidáte rajčata, pórek, žampiony nebo kukuřici, pokaždé vznikne skvělé jídlo s trochu jinou chutí.
Navíc je příprava velmi jednoduchá, protože stačí kuřecí maso poklást zeleninou a sýrem, vše se krásně zapeče a téměř bez práce máte hotovo. Ideální, když chcete spojit chutě všech surovin do jednoho pekáče a zároveň chcete rychlost. Skvěle se hodí jak pro každodenní oběd, tak i pro slavnostnější příležitosti.
Recept na zapečená kuřecí prsa s rajčaty a zeleninou
Ingredience na přípravu kuřecích prsou s oblohou zapečených v troubě
- 4 kusy kuřecích prsou (cca 600–700 g)
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce oleje (na vymazání plechu)
- 4 lžíce majonézy
- 1 větší cibule (najemno nakrájená)
- 2–3 střední rajčata (nakrájená na kolečka)
- 100 g nastrouhaného sýra (např. eidam, gouda)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- hrst nasekané čerstvé petrželky
Postup přípravy vydatného a plnohodnotného oběda z kuřecích prsou
1. Kuřecí prsa umyjeme a osušíme. Poté je jemně naklepeme na plátky.
2. Ukládáme je vedle sebe na olejem vymazaný plech.
3. Každý plátek potřeme hojně Majolkou a posypeme hustě cibulí.
4. Poté poklademe plátky rajčat a zasypeme sýrem.
5. Sýr posypeme drobně nakrájenou červenou paprikou a pečeme v troubě na 190 stupňů cca 45 minut. Po upečení posypeme nasekanou petrželkou.
Servírování
Jídlo podáváme s bramborovou kaší, rýží anebo s lehkým zeleninovým salátem.

Recept na plechovou večeři: Zapečené masové kuličky, zelenina a brambory. Z jednoho plechu nebo pekáče

Zapečené farářské řízky: Šťavnatá pečeně z jednoho pekáče i s oblohou
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková