Hledáte perfektní dezert na horké letní dny? Máme pro vás jeden tip na recept a tím je Ovocná Pizza! Ovocná pizza je osvěžující, sladký a lahodný dezert, který se stane hvězdou každé letní akce, ať jde o BBQ nebo oslavu. Kombinuje oblíbenou italskou pizzu s čerstvým ovocem, což z ní dělá ideální dezert na jakoukoli příležitost.
Tato ovocná pizza je nejen krásná na pohled díky pestrým barvám různých druhů ovoce, ale i velmi chutná. Je to dezert, který nejen potěší vaše chuťové pohárky, ale je i originální a elegantní. Ovocná pizza je neuvěřitelně snadná na přípravu a skvěle osvěží během horkých letních dnů. Chlazené ovoce vás příjemně ochladí. Navíc je to letní dezert, který můžete snadno přizpůsobit podle sezónní dostupnosti ovoce. Při výrobě tohoto dezertu pozvěte na pomoc své děti, určitě rádi vymyslí svůj dekor pizzy a krásně se zabaví. Strávíte společně krásné chvíle.
Nepřehlédněte: přidejte se do naší skupiny pro inspirace Na nejlepší sladké recepty, dezerty, koláče a zákusky.
Tak se pusťme do přípravy a přinesme kousek letní svěžesti na stůl!
Recept na Ovocnou pizzu
Suroviny na pizza těsto
- 1/2 šálku změklého másla
- 3/4 šálku cukru
- 1 velké vejce
- 1 a 1/4 šálku hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřícího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/4 čajové lžičky soli
Suroviny na náplň pizzy (ovoce si přizpůsobte dle svých preferencí)
- 250 g smetanového sýra (pokojové teploty)
- 1 a 1/2 šálku moučkového cukru
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 1 šálek jahod (očištěné a nakrájené)
- 1/2 šálku borůvek
- 1 kiwi (oloupané a nakrájené)
- 1/2 šálku ananasu (nakrájený)
- 1/4 šálku mandarinek (oloupané a rozdělené na měsíčky)
- 1 mango (oloupané a nakrájené na tenké plátky)
- 1 šálek červených hroznů (rozpůlené)
- 1/2 šálku marmelády (kterou máte doma nebo máte rádi)
- 3 lžíce vody
Postup:
1. Předehřejeme troubu na 175 stupňů a připravíme si těsto pizzy.
2. V míse pomocí mixéru vyšleháme máslo a cukr do světlé barvy. Přidáme vejce a dobře promícháme, poté přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Mícháme vše, dokud se ingredience nespojí.
3. Hotové těsto vytvarujme do kruhu, a na pizza plechu (nebo normálním plechu) pečeme 9-11 minut, dokud nebude těsto zlatohnědé. Necháme těsto pořádně vychladnout.
4. Nyní si uděláme krém na pizzu. V míse vyšleháme smetanový sýr, moučkový cukr a vanilku do hladka. Směs rozetřeme na vychladlé pizza těsto.
5. Na smetanový krém si naaranžujte ovoce podle vaší (nebo dětí) kreativity.
6. Poslední krok – v malé misce smícháme marmeládu a vodu a opatrně potřete ovocnou pizzu.
Takto připravenou pizzu dejte na 2 hodiny do lednice vychladit a můžete podávat.
Časté otázky k receptu na letní pizzu
Jaké ovoce můžeme použít na ovocnou pizzu?
Použijte jakékoliv ovoce dle vaší chuti. Pokud nechcete použít kiwi, zkuste plátky melounu nebo zelené hrozny. Ananas můžete nahradit mangem, borůvky červenými hrozny či malinami apod.
Mělo by být těsto na pizzu křupavé nebo měkké?
Ideálně by mělo být křupavý na okrajích a měkčí uprostřed. Smetanový krém pomůže změkčit křupavější části krusty.
Jak dlouho dopředu mohu připravit ovocnou pizzu?
Můžeme ji připravit klidně den předem. Uložíme ji do lednice zabalenou v plastové fólii nebo alobalu. Ovoce na vrch nakrájíme a naaranžujeme až v den podávání.