Tento druh pomazánky patří u nás mezi nejoblíbenější varianty a neznáme snad nikoho, kdo by ji někdo neochutnal. Patří mezi celoroční svačinovou nebo snídaňovou chuťovku, která nikdy nezklame. Kombinace bohaté chutě sýra a pikantního česneku tvoří s krémovou majonézou dokonalou pomazánku k namazání chleba, chlebíčků či jednohubek. Obzvlášť vyhledávaná je na Silvestra, kdy už bývá taková tradice zařadit česnekovo-sýrovou pomazánku na silvestrovské oslavy. Prohlédněte si recept níže.
Recept na česnekovo sýrovou pomazánku
Ingredience pro přípravu
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- najemno nastrouhaný sýr v množství dle chuti
- tatarská omáčka v množství dle chuti
- majonéza v množství dle chuti
- Sůl a pepř
Postup přípravy
1. Sýr si najemno nastrouháme a česnek oloupeme a prolisujeme nebo nadrobno nasekáme.
2. V misce si sýr a česnek dobře smícháme.
3. Osolíme a opepříme dle chuti.
4. V požadovaném poměru přidáváme postupně tatarku a majonézu tak, aby nám to chutnalo a měli jsme pro nás ideální konzistenci.
5. Promícháme a případně ještě dosolíme a opepříme.
6. Necháme několik hodin odležet v lednici, chutě se lépe propojí.
Tip na závěr
Tuto pomazánku se vyplatí mít připravenou v lednici pro každou příležitost. Nikdy nevíte, k čemu ji můžete potřebovat. Jelikož je příprava snadná a rychlá, není problém jí mít v lednici vždy čerstvou. Je výborná nejen jako podklad na pečivo, je skvělá také jako dip se zeleninou nebo pečeným kuřecím masem.