Tento druh pomazánky patří u nás mezi nejoblíbenější varianty a neznáme snad nikoho, kdo by ji někdo neochutnal. Patří mezi celoroční svačinovou nebo snídaňovou chuťovku, která nikdy nezklame. Kombinace bohaté chutě sýra a pikantního česneku tvoří s krémovou majonézou dokonalou pomazánku k namazání chleba, chlebíčků či jednohubek. Obzvlášť vyhledávaná je na Silvestra, kdy už bývá taková tradice zařadit česnekovo-sýrovou pomazánku na silvestrovské oslavy. Prohlédněte si recept níže.

Recept na česnekovo sýrovou pomazánku

Ingredience pro přípravu

  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • najemno nastrouhaný sýr v množství dle chuti
  • tatarská omáčka v množství dle chuti
  • majonéza v množství dle chuti
  • Sůl a pepř

Postup přípravy

1. Sýr si najemno nastrouháme a česnek oloupeme a prolisujeme nebo nadrobno nasekáme.

2. V misce si sýr a česnek dobře smícháme.

3. Osolíme a opepříme dle chuti.

4. V požadovaném poměru přidáváme postupně tatarku a majonézu tak, aby nám to chutnalo a měli jsme pro nás ideální konzistenci.

5. Promícháme a případně ještě dosolíme a opepříme.

6. Necháme několik hodin odležet v lednici, chutě se lépe propojí.

Varianta česnekové pomazánky s cibulkou.
Zdroj obrázku: depositphotos, Varianta česnekové pomazánky s cibulkou.

Tip na závěr

Tuto pomazánku se vyplatí mít připravenou v lednici pro každou příležitost. Nikdy nevíte, k čemu ji můžete potřebovat. Jelikož je příprava snadná a rychlá, není problém jí mít v lednici vždy čerstvou. Je výborná nejen jako podklad na pečivo, je skvělá také jako dip se zeleninou nebo pečeným kuřecím masem.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest