Tato malinová srdíčka potěší každou romantickou duši, která si ráda pochutnává na sladkém. Valentýn je totiž svátkem zamilovaných, romantických gest a drobných překvapení, která dokáží vykouzlit úsměv na tváři a spoustu emocí. Hlavním hrdinou malinových srdíček jsou mrazem sušené maliny, které udělají z této cukrovinky fantazii. A proč vlastně maliny? Jejich sytě červená barva je spojována s vášní a láskou, navíc jsou symbolem plodnosti a sladkého života.
Srdce jako symbol lásky se pevně usadilo v kultuře právě díky Valentýnu. Už v 17. století si lidé začali vyměňovat valentýnky, kde byla srdce dominantním motivem. V 19. století, kdy se začala vyrábět první masová valentýnská přání, se jeho tvar definitivně ustálil.
Recept na valentýnská malinová srdíčka
Ingredience pro přípravu
- 60 g mrazem sušených malin
- 375 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 230 g změklého másla
- 120 g mascarpone
- 200 g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mandlového extraktu
- 120 g bílé čokolády
- lyofilizovaný malinový prášek na ozdobu
Postup přípravy srdíček
1. Mrazem sušené maliny rozemeleme na prášek, trochu si dáme stranou na ozdobu a zbytek smícháme v míse s moukou, práškem do pečiva a solí.
2. V jiné míse si spolu vyšleháme máslo s mascarpone dokud nám nevznikne hladký krém.
3. Přidáme cukr a opět prošleháme, poté přidáme vejce, vanilkový a mandlový extrakt a zase asi 1 minutu šleháme.
4. Nyní do krému přidáme suché ingredience a dobře je zapracujeme do homogenní hmoty.
5. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a každou z nich rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na tloušťku asi 6 mm bez ohledu na tvar.
6. Jeden rozválený plát poprášíme moukou, položíme na něj pečící papír a na něj druhý plát těsta.
7. Přikryjeme alobalem a dáme minimálně na 2 hodiny do lednice.
8. Poté dáme předehřát troubu na 180°C a 2 plechy vyválíme pečícím papírem.
![Obrázek receptu na Luxusní sametové mini dortíky.](https://cooky.cz/wp-content/uploads/2024/11/sametove-mini-drotiky.jpg)
Red velvet mini dortíky – luxusní sametové mini dortíky zdobené chipsem ve tvaru korálu
9. Z obou plátů vykrojíme srdce, dokud nespotřebujeme veškeré těsto a srdce rozprostřeme na oba plech s dostatečným odstupem.
10. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 – 13 minut dozlatova a poté necháme sušenky 5 minut vychladnout.
11. Nasekanou bílou nebo mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vychladlé sušenky v ní namáčíme.
12. Posypeme prachem z mrazem sušených malin a dáme na 30 minut do lednice.
Závěr
Ať už je upečete jako překvapení pro svou drahou polovičku, nebo si je dopřejete jen tak ke zpestření, určitě budou malinová srdce šířit radost a úsměvy. Láska totiž prochází žaludkem a u těchto sladkých srdíček to platí dvojnásob!