Tato malinová srdíčka potěší každou romantickou duši, která si ráda pochutnává na sladkém. Valentýn je totiž svátkem zamilovaných, romantických gest a drobných překvapení, která dokáží vykouzlit úsměv na tváři a spoustu emocí. Hlavním hrdinou malinových srdíček jsou mrazem sušené maliny, které udělají z této cukrovinky fantazii. A proč vlastně maliny? Jejich sytě červená barva je spojována s vášní a láskou, navíc jsou symbolem plodnosti a sladkého života.

Srdce jako symbol lásky se pevně usadilo v kultuře právě díky Valentýnu. Už v 17. století si lidé začali vyměňovat valentýnky, kde byla srdce dominantním motivem. V 19. století, kdy se začala vyrábět první masová valentýnská přání, se jeho tvar definitivně ustálil.

Recept na valentýnská malinová srdíčka

Ingredience pro přípravu

  • 60 g mrazem sušených malin
  • 375 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 230 g změklého másla
  • 120 g mascarpone
  • 200 g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mandlového extraktu
  • 120 g bílé čokolády
  • lyofilizovaný malinový prášek na ozdobu

Postup přípravy srdíček

1. Mrazem sušené maliny rozemeleme na prášek, trochu si dáme stranou na ozdobu a zbytek smícháme v míse s moukou, práškem do pečiva a solí.

2. V jiné míse si spolu vyšleháme máslo s mascarpone dokud nám nevznikne hladký krém.

3. Přidáme cukr a opět prošleháme, poté přidáme vejce, vanilkový a mandlový extrakt a zase asi 1 minutu šleháme.

4. Nyní do krému přidáme suché ingredience a dobře je zapracujeme do homogenní hmoty.

Vypracujeme malinové těsto.
Zdroj: sallysbakingaddiction, Vypracujeme malinové těsto.

5. Těsto rozdělíme na 2 stejné díly a každou z nich rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na tloušťku asi 6 mm bez ohledu na tvar.

6. Jeden rozválený plát poprášíme moukou, položíme na něj pečící papír a na něj druhý plát těsta.

7. Přikryjeme alobalem a dáme minimálně na 2 hodiny do lednice.

8. Poté dáme předehřát troubu na 180°C a 2 plechy vyválíme pečícím papírem.

Obrázek receptu na Luxusní sametové mini dortíky.

Red velvet mini dortíky – luxusní sametové mini dortíky zdobené chipsem ve tvaru korálu

9. Z obou plátů vykrojíme srdce, dokud nespotřebujeme veškeré těsto a srdce rozprostřeme na oba plech s dostatečným odstupem.

10. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 12 – 13 minut dozlatova a poté necháme sušenky 5 minut vychladnout.

11. Nasekanou bílou nebo mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a vychladlé sušenky v ní namáčíme.

12. Posypeme prachem z mrazem sušených malin a dáme na 30 minut do lednice.

Malinová srdíčka s čokoládovou polevou.
Zdroj: sallysbakingaddiction, Malinová srdíčka s čokoládovou polevou.

Závěr

Ať už je upečete jako překvapení pro svou drahou polovičku, nebo si je dopřejete jen tak ke zpestření, určitě budou malinová srdce šířit radost a úsměvy. Láska totiž prochází žaludkem a u těchto sladkých srdíček to platí dvojnásob!

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest