Mini Pavlova pusinky jsou jemné jako polibek baletky a malinké a bílé jako její sukýnka. Určitě mnozí znáte Pavlova dort, který je plný nadýchané bílé pěny a ovoce. Přípravou dortu v takové malinké variantě získáte roztomilé malé dortíky, které můžete podávat jednotlivě.
Asi víte, že Pavlova je lehký bílkový dezert pojmenovaný po slavné baletce Anně Pavlovové. Měla by jej tvořit na povrchu křupavá a vevnitř měkká pusinka, rozplývající se na jazyku. Tento elegantní dezert může být dokonalou tečkou oslavy nebo slavnostního svatebního stolu. Onou pomyslnou tečkou k dokonalosti dnešního receptu je lesní ovoce. Vyzkoušejte a dejte nám vědět.
Recept na malé Pavlova pusinky s lesními plody, jemné jako polibek baletky
Ingredience potřebné na přípravu pusinek
- 4 bílky
- 220 g krupicového cukru
- šťáva z půlky citrónu
- 3 kávové lžičky bramborového škrobu
Ingredience potřebné na přípravu krému
- šlehačka
- sýr Mascarpone
- ztužovač šlehačky
- vanilkový cukr
Ingredience na zdobení
- lesní plody čerstvé nebo mražené
Postup přípravy malých Pavlova pusinek s krémem a ovocem
1. Misku si vypláchneme studenou vodou, trochu vody rozmícháme se solí a přidáme bílky. Šleháme šlehačem než sníh není hustý, za stálého šlehání přidáváme cukr, škrob a citrónovou šťávu. Šleháme stále dokud sníh není hustý, pevný a lesklý, cukr musí být dokonale rozpuštěný. Šleháme asi 10 minut.

Mandlová Roláda z bílkových pusinek, ovocného rozvaru a borůvek
2. Za pomoci cukrářského sáčku tvarujeme na plech s pečícím papírem malé věnečky uprostřed s naznačeným otvorem kvůli náplni.
3. V troubě vyhřáté na 90 stupňů pusinky sušíme cca 90 minut. Měly by se lehce sundávat z plechu. Po upečení necháme vychladnout.
4. Zatím si připravíme krém, vyšleháme šlehačku kterou smícháme s Mascarpone za přidání ztužovací šlehačky a vanilkového cukru.
5. Pusinky plníme připraveným krémem a zdobíme libovolným ovocem.
Doporučení
Pusinky uchovávejte v uzavřené nádobě. Krém a ovoce doplňte těsně před podáváním. Jinak by se jejich křupavost ztratila.
