Poté, co si připravíte sýrový dezert „Mochaccino“, už nebudete chodit do cukrárny. Tento dezert kombinuje vše, co potřebujete pro dokonalou sladkou lahůdku: drobný čokoládový základ, dva druhy jemných náplní a kávový krém. Zní to lákavě, že?
Přípravě tohoto dezertu se vyplatí věnovat trochu času a úsilí, ale na konci vás čeká velmi chutná odměna. Mochaccino s lahodným krémem je dokonalou kombinací chutí a textur. Jedná se o ideální pokrm pro odpočinkové odpoledne nebo jako doplněk k dobré knize.
Recept na mochaccino dort s lahodným krémem a jemnou polevou
Potřebné vybavení
- Forma na pečení Ideálně 24 x 32 cm
Suroviny
- 200 gramů hladké mouky
- 500 gramů másla
- 11 kusů vajec
- 610 gramů cukru krystalu
- 10 gramů vanilkového cukru
- 2 polévkové lžíce kakaového prášku
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce smetany
- 2 kilogramy smetanového sýra
- 10 gramů citronové kůry
- 110 gramů kukuřičného škrobu
- 250 gramů máku
- 200 mililitrů kávy
- 150 mililitrů mléka
- 100 gramů ořechů
Postup
Připravíme si základ dortu
- Nejprve prosejeme mouku a nastrouháme 100 gramů vychlazeného másla.
- Do směsi přidáme prášek do pečiva.
- Přimícháme 90 gramů cukru, vejce, smetanu a kakaový prášek.
- Formu vyložíme pečicím papírem, roztáhneme na ni těsto a necháme odpočívat v lednici.
Připravíme si tvarohový krém
- Kravský sýr rozmačkáme vidličkou nebo použijeme krémový sýr.
- Přidáme cukr, krupici, kukuřičný škrob, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Vyšleháme do hladka.
- Ve zvláštní misce ušleháme bílky se solí do husté pěny a přidáme je do směsi.
- Dobře promícháme a vzniklý krém rozdělíme na dvě části.
- Mák rozemeleme a přidáme do poloviny směsi. Tuto směs roztřeme na čokoládové těsto.
- Navrch rozetřeme druhou část tvarohové směsi.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu jedné hodiny.
Připravíme smetanovo kávovou polevu
- Smícháme kukuřičný škrob s kávou uvařenou ve vodě, přidáme cukr, mléko a nasekané vlašské ořechy.
- Směs vaříme, dokud nezhoustne, a přidáme rozpuštěné máslo. Šleháme do hladka.
- Natřeme na moučník a zalijeme rozpuštěnou čokoládou.
- Celý dezert necháme ztuhnout v lednici.