5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Poté, co si připravíte sýrový dezert „Mochaccino“, už nebudete chodit do cukrárny. Tento dezert kombinuje vše, co potřebujete pro dokonalou sladkou lahůdku: drobný čokoládový základ, dva druhy jemných náplní a kávový krém. Zní to lákavě, že?

Přípravě tohoto dezertu se vyplatí věnovat trochu času a úsilí, ale na konci vás čeká velmi chutná odměna. Mochaccino s lahodným krémem je dokonalou kombinací chutí a textur. Jedná se o ideální pokrm pro odpočinkové odpoledne nebo jako doplněk k dobré knize.

Obrázek: Recept na mochaccino dort, příprava těsta

Recept na mochaccino dort s lahodným krémem a jemnou polevou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 40 minut
Čas vaření 1 hodina
Čas odpočinku 1 hodina
Celkový čas 2 hodiny 40 minut
Porcí 12 porcí
Dokonalá pochoutka k nedělní kávě, mochaccino dort

Potřebné vybavení

  • Forma na pečení Ideálně 24 x 32 cm

Suroviny

  • 200 gramů hladké mouky
  • 500 gramů másla
  • 11 kusů vajec
  • 610 gramů cukru krystalu
  • 10 gramů vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce smetany
  • 2 kilogramy smetanového sýra
  • 10 gramů citronové kůry
  • 110 gramů kukuřičného škrobu
  • 250 gramů máku
  • 200 mililitrů kávy
  • 150 mililitrů mléka
  • 100 gramů ořechů

Postup 

Připravíme si základ dortu

  • Nejprve prosejeme mouku a nastrouháme 100 gramů vychlazeného másla.
  • Do směsi přidáme prášek do pečiva.
  • Přimícháme 90 gramů cukru, vejce, smetanu a kakaový prášek.
  • Formu vyložíme pečicím papírem, roztáhneme na ni těsto a necháme odpočívat v lednici.

Připravíme si tvarohový krém

  • Kravský sýr rozmačkáme vidličkou nebo použijeme krémový sýr.
  • Přidáme cukr, krupici, kukuřičný škrob, vanilkový cukr, žloutky, rozpuštěné máslo a citronovou kůru. Vyšleháme do hladka.
  • Ve zvláštní misce ušleháme bílky se solí do husté pěny a přidáme je do směsi.
  • Dobře promícháme a vzniklý krém rozdělíme na dvě části.
  • Mák rozemeleme a přidáme do poloviny směsi. Tuto směs roztřeme na čokoládové těsto.
  • Navrch rozetřeme druhou část tvarohové směsi.
  • Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu jedné hodiny.

Připravíme smetanovo kávovou polevu

  • Smícháme kukuřičný škrob s kávou uvařenou ve vodě, přidáme cukr, mléko a nasekané vlašské ořechy.
  • Směs vaříme, dokud nezhoustne, a přidáme rozpuštěné máslo. Šleháme do hladka.
  • Natřeme na moučník a zalijeme rozpuštěnou čokoládou.
  • Celý dezert necháme ztuhnout v lednici.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 190 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: mochaccino, sýrový dort



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest