Překvapte celou rodinu touto sladkou specialitou. Nadýchané koblížky s lahodným vanilkovým krémem si hned všichni zamilujete a recept se stane vašim přísně hlídaným tajemstvím. Koblihy se doslova rozplývají v ústech. Jakmile první koblihu ochutnáte, zjistíte, že jsou úplně jiné, než z obchodu. Hned vám bude jasné, že lze vyrobit koblihu, u které se nehledá pracně náplň jako jehla v kupce sena. Takové jsou naše koblihy s pudinkovým krémem – nadýchané a lahodné.

Recept na koblihy s vanilkovým krémem

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 280 g mouky
  • 40 g cukru
  • 1 vejce
  • 120 ml plnotučného mléka
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 7 g sušeného droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku

Vanilkový krém:

  • 660 ml plnotučného mléka
  • 3 rozšlehaná vejce
  • 180 g cukru
  • 5 lžic kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli

Postup přípravy

1. Do mísy na přípravu těsta si nasypeme mouku, cukr, muškátový oříšek a sůl.

2. V jiné míse si smícháme mléko, rozpuštěné máslo, droždí a vejce.

3. Mixérem začneme míchat těsto a průběžně doléváme připravenou mléčnou směs.

4. Hněteme dokud nám nevznikne lepivé těsto.

Hněteme dokud nám nevznikne lepivé těsto.
Zdroj obrázku: Emma’s Goodies, Hněteme dokud nám nevznikne lepivé těsto.

5. Čistou mísu si vymažeme máslem a dáme do ní těsto.

6. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a necháme ho kynout.

7. V průběhu kynutí těsta si připravíme krém.

8. Do hrnce si dáme cukr, kukuřičný škrob se špetkou soli a trochu mléka.

9. Promícháme metličkou a dolejeme zbytek mléka.

10. Přidáme rozšlehané vejce a za stálého míchání zahříváme na plotně.

Přidáme rozšlehané vejce a za stálého míchání zahříváme na plotně.
Zdroj obrázku: Emma’s Goodies, Přidáme rozšlehané vejce a za stálého míchání zahříváme na plotně.

11. Jakmile nám pudink zhoustne, tak u prvních viditelných bublinek odstavíme.

12. Přidáme vanilkový extrakt, promícháme a necháme zchladnout.

13. Ideální způsob chladnutí je nalít pudink do misky a přikrýt potravinářskou fólií tak, aby se dotýkala povrchu pudinku.

14. Po 2 hodinách kynutí těsta si ho dáme na posypanou pracovní plochu.

15. Rozválíme a vykrajovátkem nebo sklenicí vykrájíme kolečka.

Zdroj obrázku: Emma’s Goodies, Rozválíme a vykrajovátkem nebo sklenicí vykrájíme kolečka.

16. Koblihy smažíme dozlatova v rozpáleném oleji tak, aby v něm plavaly celé.

Koblihy smažíme dozlatova v rozpáleném oleji tak, aby v něm plavaly celé.
Zdroj obrázku: Emma’s Goodies, Koblihy smažíme dozlatova v rozpáleném oleji tak, aby v něm plavaly celé.

17. Hotové koblihy dáme odkapat na papírové utěrky a následně je obalíme v cukru ještě za tepla.

18. Do každé koblihy uděláme díru například vařečkou nebo příborovým nožem a naplníme je pomocí cukrářského sáčku nebo plnící pistole.

Koblihy plné krému.
Zdroj obrázku: Emma’s Goodies, Koblihy plné krému.


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest