Dezerty na plech mají své neodolatelné kouzlo. Jsou rychlé, snadno připravitelné a často umožňují větší kreativitu při zdobení. U těchto řezů vyniká kombinace nadýchaného těsta a lehkého krému, což je skvělý kontrast ke sladkému kokosu, který jim dodává jemnou texturu i chuť. Kromě toho je recept jednoduchý a výsledek je vždy efektní – dokonale zarovnané vrstvy působí elegantně, i když není potřeba hodinové zdobení.

Recept na řezy s krémem a kokosem

Délka pečení v troubě 15 minut.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 800 g mouky
  • 500 g másla
  • 3 lžíce jogurtu nebo zakysané smetany
  • 12 g prášku do pečiva
  • 8 žloutků
  • špetka soli

Krém:

  • 8 vaječných bílků
  • 300 g cukru
  • 100 g vlašských ořechů
  • špetka soli
  • 100 g másla
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • strouhaný kokos

Postup přípravy

1. V míse ručně smícháme mouku s máslem a poté uprostřed připravíme důlek.

2. Do důlku vložíme zakysanou smetanu nebo jogurt, žloutky, prášek do pečiva a špetku soli.

Do důlku vložíme zbylé ingredience na těsto.
Zdroj: SABINA foodee, Do důlku vložíme zbylé ingredience na těsto.

3. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 3 stejné části.

4. Každou část vložíme do sáčku, mírně utlačíme v placku a všechny části takto separátně vložíme do mrazáku na 30 minut.

Těsto vložíme odděleně do mrazáku.
Zdroj: SABINA foodee, Těsto vložíme odděleně do mrazáku.

5. Mezitím si z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh a během šlehání postupně přisypeme cukr na krém.

6. První část těsta vytáhneme z mrazáku a nastrouháme ji na pečící papír vyložený v plechu.

7. Nastrouhané těsto rovnoměrně rozprostřeme a vyšlehaný sníh vložíme do cukrářského sáčku.

8. Sníh naneseme na vrstvu nastrouhaného těsta a posypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Posypeme vlašskými ořechy.
Zdroj: SABINA foodee, Posypeme vlašskými ořechy.

9. Takto vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 15 minut.

10. Nyní naprosto stejným způsobem připravíme i zbylé 2 části těsta, včetně nanesení sněhu a ořechů.

11. Jakmile máme všechny pláty upečené, v čisté míse si vyšleháme 100 g másla.

Po upečení všech plátů pokračujeme s krémem.
Zdroj: SABINA foodee, Po upečení všech plátů pokračujeme s krémem.

12. Do másla zašleháme kondenzované mléko a vzniklým krémem naplníme cukrářský sáček.

13. Na první plát naneseme 1/3 krému, položíme druhý plát, naneseme opět 1/3 krému, položíme poslední lát a naneseme zbytek krému.

Krém postupně nanášíme na vrstvy.
Zdroj: SABINA foodee, Krém postupně nanášíme na vrstvy.

14. Nakonec posypeme kokosem a dáme na 5 hodin do lednice.

Nadýchané vrstvené řezy s krémem.
Zdroj: SABINA foodee, Nadýchané vrstvené řezy s krémem.

Variabilita dezertu

Jednou z hlavních výhod tohoto dezertu je jeho variabilita. Do krému můžete přidat vanilkový extrakt, kůru z citronu nebo dokonce trochu rumu pro zvýraznění chuti. Kokosová vrstva může být doplněna čokoládovými hoblinkami nebo nasekanými ořechy. Takto si snadno přizpůsobíte recept podle vlastních preferencí.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest