Nepečené dorty mají zejména během léta tu obrovskou výhodu, že si ještě více nevytápíte domácnost. Piškotový dezert s malinami a krémem bez pečení je skvělou volbou pro každého, kdo touží po rychlé a osvěžující sladkosti bez nutnosti zapínat troubu. Ve většině případů je s nimi v konečném důsledku také mnohem méně práce. Tento recept na nepečený piškotový dort s lahodným tvarohovým krémem a malinami je skvělým příkladem za všechny. Uznejte, že už od pohledu na obrázek se vám sbíhají sliny. Originální recept uvádí nutnost použití piškotů Savoyardi. Je to v podstatě jenom značka a klidně použijte jakékoliv dlouhé cukrářské piškoty.

Tento lahodný dezert se skládá z vrstev cukrářských piškotů, které jsou prokládány jemným krémem a šťavnatými malinami, což vytváří harmonickou kombinaci chutí. Na vrchu se přidají čokoládové hobliny, které dodají dezertu nejen atraktivní vzhled, ale i bohatou chuťovou dimenzi. Díky absenci pečení, si ingredience zachovávají svou přirozenou svěžest a lehkost, což činí takové dezerty ideálními pro horké letní dny.

TIP: receptů na nepečené dezerty máme v kuchařce mnoho

Recept na nepečený dort s piškoty a malinami

Doba tuhnutí v lednici 1 hodina.

Ingredience pro přípravu

  • 250 g čerstvých nebo mražených malin
  • 80 g cukru
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • šťáva z 1 pomeranče
  • cukrářské piškoty
  • 150 g sýra ricotta
  • 50 g moučkového cukru
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 15 g kakaa
  • mléčná čokoláda

Postup přípravy

1. Do hlubší pánve nebo kastrolu si dáme maliny, 80 g cukru a kukuřičný škrob.

2. Vše dobře promícháme a dáme na sporák, kdy směs za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí.

Vše dobře promícháme a dáme na sporák, kdy směs za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí.
Zdroj obrázku: Vydatné jídlo, Vše dobře promícháme a dáme na sporák, kdy směs za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí.

3. Na dno formy nebo zapékací mísy rozložíme cukrářské piškoty a ty potřeme šťávou z pomeranče.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně
Na dno formy nebo zapékací mísy rozložíme cukrářské piškoty a ty potřeme šťávou z pomeranče.
Zdroj obrázku: Vydatné jídlo, Na dno formy nebo zapékací mísy rozložíme cukrářské piškoty a ty potřeme šťávou z pomeranče.

4. Na piškoty rovnoměrně rozetřeme malinovou směs a rozložíme další vrstvu piškotů.

Na piškoty rovnoměrně rozetřeme malinovou směs a rozložíme další vrstvu piškotů.
Zdroj obrázku: Vydatné jídlo, Na piškoty rovnoměrně rozetřeme malinovou směs a rozložíme další vrstvu piškotů.

5. Tyto piškoty opět potřeme šťávou z pomeranče.

6. V čisté míse si smícháme ricottu a moučkový cukr a poté přilejeme smetanu ke šlehání.

7. Nyní vše spolu vyšleháme ručním mixérem a jakmile máme tužší krém tak přisypeme kakao.

8. Stěrkou opatrně promícháme a krém naneseme na piškotovou vrstvu ve formě.

Stěrkou opatrně promícháme a krém naneseme na piškotovou vrstvu ve formě.
Zdroj obrázku: Vydatné jídlo, Stěrkou opatrně promícháme a krém naneseme na piškotovou vrstvu ve formě.

9. Povrch krému zarovnáme a posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou.

10. Nakonec dáme na 1 hodinu ztuhnout do lednice.

Co je ricotta?

Ricotta je tradiční italský sýr, běžně dostupný již u nás. Jde v podstatě o vedlejší produkt při výrobě jiných sýrů. Má měkkou, krémovou texturu, zejména jemnější než u většiny sýrů. Chuť má decentně sladkou se sníženým obsahem soli. Jako alternativu tohoto sýra můžete u našeho dezertu použít plnotučný tvaroh z vaničky.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest