5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Máte rádi vajíčka, topinky na sucho, vydatné snídaně a víte, že vejce se řadí mezi potraviny s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek a zároveň i s vysokou stravitelností.

Proto se po konzumaci vajec déle cítíte nasycení. Vejce jsou dále bohatým zdrojem vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Pojďme si dopřát výživnou snídani nebo i večeři z této suroviny. Výroba tohoto receptu vám zabere celkově max 15 minut. Příprava 2 minuty. A pochutnáte si na netradičním receptu.

Skvělý recept na snídani za pár korun – Obložený chléb s volským okem na bazalkovém pestu

Recept na Obložený chléb s volským okem na bazalkovém pestu

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 2 minut
Čas vaření 13 minut
Celkový čas 15 minut
Porcí 2 osoby
Pro milovníky vajec a volského oka, topinek, bazalkového pesta – výživná snídaně, svačina i večeře.

Potřebné vybavení

  • Pánvička
  • Topinkovač

Suroviny

  • 2 vejce
  • bazalkové pesto (lze nahradit: petrželovým, z medvědího česneku apod.)
  • čerstvé chilli nebo sušené (lze vynechat)
  • 2 krajíce chleba
  • smetanový sýr nebo smetanový kozí sýr

Postup 

  • Rozpálíme pánev, na pánev dáme pesto a ihned rozklepnuté vejce
  • Snížíme teplotu pod pánví, je to jako když děláme volské oko
  • Vejce osolíme, opepříme a přidáme chilli
  • Smažíme vejce – dle Vašich představ – někdo má rád více udělaný žloutek někdo naopak
  • Mezitím si v topinkovači rozpečeme chleba
  • Poté namažeme smetanovým sýrem a navrch dáme hotové pestové vejce
  • K chlebu si můžete udělat přílohu z čerstvé zeleniny a budete mít výbornou snídani, večeři
  • Dobrou chuť!

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • topinku jsme připravovali “na sucho” – v topinkovači. Ale samozřejmě je možné usmažit jako alternativu topinku na pánvičce.
Cena: do 60 Kč
Chod: Snídaně, Svačina, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bazalkové pesto, pestové vejce, topinka na sucho, volské oko


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest