Máte rádi vajíčka, topinky na sucho, vydatné snídaně a víte, že vejce se řadí mezi potraviny s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek a zároveň i s vysokou stravitelností.
Proto se po konzumaci vajec déle cítíte nasycení. Vejce jsou dále bohatým zdrojem vitaminů (A, D, E, B, karotenů) a minerálních látek (železo, zinek). Pojďme si dopřát výživnou snídani nebo i večeři z této suroviny. Výroba tohoto receptu vám zabere celkově max 15 minut. Příprava 2 minuty. A pochutnáte si na netradičním receptu.
Recept na Obložený chléb s volským okem na bazalkovém pestu
Potřebné vybavení
- Pánvička
- Topinkovač
Suroviny
- 2 vejce
- bazalkové pesto (lze nahradit: petrželovým, z medvědího česneku apod.)
- čerstvé chilli nebo sušené (lze vynechat)
- 2 krajíce chleba
- smetanový sýr nebo smetanový kozí sýr
Postup
- Rozpálíme pánev, na pánev dáme pesto a ihned rozklepnuté vejce
- Snížíme teplotu pod pánví, je to jako když děláme volské oko
- Vejce osolíme, opepříme a přidáme chilli
- Smažíme vejce – dle Vašich představ – někdo má rád více udělaný žloutek někdo naopak
- Mezitím si v topinkovači rozpečeme chleba
- Poté namažeme smetanovým sýrem a navrch dáme hotové pestové vejce
- K chlebu si můžete udělat přílohu z čerstvé zeleniny a budete mít výbornou snídani, večeři
- Dobrou chuť!
Video recept
Poznámky
- topinku jsme připravovali “na sucho” – v topinkovači. Ale samozřejmě je možné usmažit jako alternativu topinku na pánvičce.