Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Pečené kapustové karbanátky s uzeným masem jsou vynikající volbou pro sytý a chutný oběd. Tento recept kombinuje křupavou texturu kapusty s bohatou chutí uzeného masa a sýra, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek.

Tento recept je úžasný ve své variabilitě, vyzkoušejte různé druhy bylinek, nedávejte neustále stejné koření. Dále můžete uzené maso nahradit například slaninou či mletým masem a jiné varianty. Vnášejte svoji kreativitu do tohoto pokrmu a uvidíte, že se vyplatí.

Mohlo by Vás zajímat: vybrané recepty na karbanátky

Obrázek: cooky.cz, Pečené kapustové karbanátky v troubě

Recept na Pečené kapustové karbanátky

Autor receptu: Veronika Sobotková
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 4 porce
Pečeme si moc dobré Pečené kapustové karbanátky, uvedené množství je na 4 porce. Délka přípravy 30 minut, délka pečení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • Troubu
  • prkýnko
  • Nůž
  • Hrnec
  • Struhadlo

Suroviny

  • 500 g kapusty (nakrájená najemno)
  • 200 g uzeného masa (nakrájené na kostičky)
  • 2 ks vejce
  • 150 g sýru gouda (nastrouhaný najemno)
  • 1 ks rohlíku (nakrájený na kostičky)
  • 1 ks cibule (najemno nakrájená)
  • mléko (na zalití rohlíku)
  • 50 g strouhanky
  • bylinková sůl Kotányi
  • 2 stroužky česneku (prolisovaného)
  • sůl a pepř (na dochucení)

Postup 

  • Předehřejeme si trouby na 180 stupňů (horkovzdušnou 165 stupňů).
  • Nakrájenou kapustu povaříme v hrnci v osolené vodě. Vaříme do změknutí, ale ne do rozvaření.
  • Mezitím si na pánvi orestujeme uzené maso, k němu přidáme cibuli. Restujeme cca 2 minuty.
  • Nyní přidáme česnek a bylinkovou sůl kotányi.
  • Jakmile se česnek rozvoní, je směs hotová.
  • Pokrájený rohlík namočíme v mléku, přebytečné mléko slijeme.
  • Nyní vše smícháme v jedné velké míse – uvařenou kapustu, namočené rohlíky, nastrouhaný sýr, vejce, směs s uzeným masem a strouhanku.
  • Vše pořádně promícháme a navlhčenými rukami tvarujeme karbanátky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Karbanátky dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 200 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kapusta, kapustové karbanátky, karbanátky, karbanátky v troubě, pečené karbanátky


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest