Pečené kapustové karbanátky s uzeným masem jsou vynikající volbou pro sytý a chutný oběd. Tento recept kombinuje křupavou texturu kapusty s bohatou chutí uzeného masa a sýra, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek.
Tento recept je úžasný ve své variabilitě, vyzkoušejte různé druhy bylinek, nedávejte neustále stejné koření. Dále můžete uzené maso nahradit například slaninou či mletým masem a jiné varianty. Vnášejte svoji kreativitu do tohoto pokrmu a uvidíte, že se vyplatí.
Mohlo by Vás zajímat: vybrané recepty na karbanátky
Recept na Pečené kapustové karbanátky
Potřebné vybavení
- Troubu
- prkýnko
- Nůž
- Hrnec
- Struhadlo
Suroviny
- 500 g kapusty (nakrájená najemno)
- 200 g uzeného masa (nakrájené na kostičky)
- 2 ks vejce
- 150 g sýru gouda (nastrouhaný najemno)
- 1 ks rohlíku (nakrájený na kostičky)
- 1 ks cibule (najemno nakrájená)
- mléko (na zalití rohlíku)
- 50 g strouhanky
- bylinková sůl Kotányi
- 2 stroužky česneku (prolisovaného)
- sůl a pepř (na dochucení)
Postup
- Předehřejeme si trouby na 180 stupňů (horkovzdušnou 165 stupňů).
- Nakrájenou kapustu povaříme v hrnci v osolené vodě. Vaříme do změknutí, ale ne do rozvaření.
- Mezitím si na pánvi orestujeme uzené maso, k němu přidáme cibuli. Restujeme cca 2 minuty.
- Nyní přidáme česnek a bylinkovou sůl kotányi.
- Jakmile se česnek rozvoní, je směs hotová.
- Pokrájený rohlík namočíme v mléku, přebytečné mléko slijeme.
- Nyní vše smícháme v jedné velké míse – uvařenou kapustu, namočené rohlíky, nastrouhaný sýr, vejce, směs s uzeným masem a strouhanku.
- Vše pořádně promícháme a navlhčenými rukami tvarujeme karbanátky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
- Karbanátky dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.