Tato italská klobásová polévka je plná chutí a snadno se připravuje. Kombinace pikantní klobásy, rajčat, kukuřice a zelených fazolek s těstovinami a kuřecím vývarem vytváří lahodné jídlo, které zasytí celou rodinu. Polévka je skvělá pro chladnější dny a může se snadno přizpůsobit přidáním další zeleniny, jako je mrkev.
Začneme orestováním cibule na olivovém oleji, následně přidáme italskou klobásu a vaříme, dokud není propečená. Klobásu poté nakrájíme na menší kousky a vrátíme do hrnce. Přidáme kuřecí vývar, vodu, rajčata, rajčatový protlak, kukuřici, zelené fazolky a těstoviny. Polévku dochutíme italským kořením, bazalkou, hnědým cukrem, solí a pepřem. Necháme vařit na mírném plameni, dokud těstoviny nejsou hotové. Výsledkem je bohatá polévka, plná chutných ingrediencí.
Co se dá ještě přidat do této poctivé zeleninové polévky?
- Pro extra zeleninu můžete přidat nakrájenou mraženou mrkev nebo cuketu.
- Polévka je opravdu hodně hustá a vydatná, pokud preferujete více tekutou, přidejte více kuřecího vývaru nebo vody.
- Lze nahradit kuřecí vývar zeleninovým vývarem pro vegetariánskou verzi s rostlinnou klobásou.
Recept na poctivou italskou klobásovou polévku se zeleninou
Potřebné vybavení
- Hrnec
- Pánev
Suroviny
- 12 italských klobás
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 2 ½ šálků kuřecího vývaru
- 2 šálky vody
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 plechovka rajčatového protlaku
- 1 sáček mražené kukuřice
- 1 sáček mražených zelených fazolek
- 450 g makaronů (nebo jiných těstovin)
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce sušené bazalky
- 2 lžíce italského koření
- sůl, pepř
Postup
- Zahřejeme olivový olej ve velkém hrnci a orestujeme nakrájenou cibuli dosklovata.
- Přidáme italské klobásy a vaříme na středním plameni, dokud nejsou propečené. Klobásy vyjmeme a nakrájíme na kousky.
Recept na poctivou a hustou zeleninovou polévku s italskou klobásou
- Klobásu vrátíme do hrnce a přidáme kuřecí vývar a vodu. Mícháme a seškrabáváme hnědé kousky ze dna hrnce.
- Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, kukuřici, zelené fazolky, bazalku, hnědý cukr a italské koření.
Recept na poctivou a hustou zeleninovou polévku s italskou klobásou
- Vmícháme těstoviny a necháme vařit na mírném plameni, dokud těstoviny nezměknou.
- Podáváme horké a ozdobené čerstvými bylinkami dle chuti.
Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Zeleninová polévka s klobásou