5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tato italská klobásová polévka je plná chutí a snadno se připravuje. Kombinace pikantní klobásy, rajčat, kukuřice a zelených fazolek s těstovinami a kuřecím vývarem vytváří lahodné jídlo, které zasytí celou rodinu. Polévka je skvělá pro chladnější dny a může se snadno přizpůsobit přidáním další zeleniny, jako je mrkev.

Začneme orestováním cibule na olivovém oleji, následně přidáme italskou klobásu a vaříme, dokud není propečená. Klobásu poté nakrájíme na menší kousky a vrátíme do hrnce. Přidáme kuřecí vývar, vodu, rajčata, rajčatový protlak, kukuřici, zelené fazolky a těstoviny. Polévku dochutíme italským kořením, bazalkou, hnědým cukrem, solí a pepřem. Necháme vařit na mírném plameni, dokud těstoviny nejsou hotové. Výsledkem je bohatá polévka, plná chutných ingrediencí.

Co se dá ještě přidat do této poctivé zeleninové polévky?

  • Pro extra zeleninu můžete přidat nakrájenou mraženou mrkev nebo cuketu.
  • Polévka je opravdu hodně hustá a vydatná, pokud preferujete více tekutou, přidejte více kuřecího vývaru nebo vody.
  • Lze nahradit kuřecí vývar zeleninovým vývarem pro vegetariánskou verzi s rostlinnou klobásou.
Recept na poctivou a hustou zeleninovou polévku s italskou klobásou

Recept na poctivou italskou klobásovou polévku se zeleninou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 45 minut
Porcí 10 porcí
Lahodná polévka s italskou klobásou, zelenými fazolkami, kukuřicí, těstovinami a slaným vývarem

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • Pánev

Suroviny

  • 12 italských klobás
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 2 ½ šálků kuřecího vývaru
  • 2 šálky vody
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 1 sáček mražené kukuřice
  • 1 sáček mražených zelených fazolek
  • 450 g makaronů (nebo jiných těstovin)
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • 2 lžíce italského koření
  • sůl, pepř

Postup 

  • Zahřejeme olivový olej ve velkém hrnci a orestujeme nakrájenou cibuli dosklovata.
  • Přidáme italské klobásy a vaříme na středním plameni, dokud nejsou propečené. Klobásy vyjmeme a nakrájíme na kousky.
    Poctivá zeleninová polévka s italskou klobásou, fazolkami a zeleninou

    Recept na poctivou a hustou zeleninovou polévku s italskou klobásou

  • Klobásu vrátíme do hrnce a přidáme kuřecí vývar a vodu. Mícháme a seškrabáváme hnědé kousky ze dna hrnce.
  • Přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, kukuřici, zelené fazolky, bazalku, hnědý cukr a italské koření.
    Poctivá zeleninová polévka s italskou klobásou, fazolkami a zeleninou

    Recept na poctivou a hustou zeleninovou polévku s italskou klobásou

  • Vmícháme těstoviny a necháme vařit na mírném plameni, dokud těstoviny nezměknou.
  • Podáváme horké a ozdobené čerstvými bylinkami dle chuti.
    Polévka s klobásou

    Zdroj obrázku: afarmgirlskitchen, Zeleninová polévka s klobásou

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 60 Kč
Chod: Polévka
Kuchyně: Americká, Italská
Klíčové slovo: fazolky, klobása, Klobásová polévka, kolínka, kuřecí vývar, olivový olej, Poctivá polévka, rajčatový protlak, zeleninová polévka
Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest