Znáte tu situaci, kdy si na vás děti večer vymyslí, že mají velkou chuť na něco dobrého? Předveďte jim tuto pochoutku z tvarohu a zaručeně budou plně spokojené.
Líné tvarohové knedlíky získaly svůj název díky své jednoduchosti, kterou přestavuje příprava. Slovo „líný“ v názvu receptu na knedlíky odráží skutečnost, jak rychle a snadno se toto jídlo připravuje. Od začátku vaření do doby, kdy jsou vaše líné knedlíky připraveny k podávání, včetně přípravy a vaření. Vše trvá méně než 20 minut. Líné knedlíky jsou skvělým jídlem pro dětskou večeři: jejich součástí je čerstvý tvaroh – skvělý zdroj vápníku pro rostoucí tělo. A samozřejmě jsou výborné a nejen dětem určitě chutnají!
Recept na líné tvarohové knedlíky
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- 1 Hrnec
Suroviny
- 500 g Čerstvého tvarohu
- 1 ks Vejce
- 1 lžíce Cukru
- 1 hrnek Mouky
- 0,5 lžičky Soli
- Máslo
- Zakysaná smetana
Postup
- V misce si rozmačkáme tvaroh.
- Přidáme vejce, cukr a sůl. Promícháme.
Zdroj: recept-duhovka, Připravíme těsto z tvarohu a žloutků
- Přidáme 0,5 – 1 hrnku mouky a ručně vypracujeme těsto.
Zdroj: recept-duhovka, Vypracujeme těsto
- Těsto rozdělíme na 3-4 stejně velké kusy a z každého uděláme “hada” o průměru asi 2,5 cm.
Zdroj: recept-duhovka, Těsto rozdělíme na 3-4 stejně velké kusy a z každého uděláme “hada” o průměru asi 2,5 cm.
- Každého “hada” z těsta nakrájíme na cca 2 cm široké kousky.
- Ve velkém hrnci si dáme vařit osolenou vodu.
- Jakmile se voda vaří, vložíme do ní knedlíky.
- Občas promícháme a jakmile vyplavou na hladinu, ještě necháme 3 minuty povařit.
Zdroj: recept-duhovka, Uvaříme knedlíky
- Nakonec vyndáme a podáváme s máslem a zakysanou smetanou.