5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Chutná večeře může být i odlehčená a dietní, stačí sáhnout po těch správných surovinách. Jednou z nich je kuřecí maso. Je to jedno z nejoblíbenějších druhů masa díky své všestrannosti, chuti a výživovým hodnotám. Kuřecí maso je známé svou nízkou hladinou nasycených tuků a vysokým obsahem bílkovin, vitamínů a minerálů, jako je železo, zinek, fosfor a vitamín B. Je možné připravit kuřecí maso různými způsoby.

Kuřecí kousky jsou pečené v troubě spolu se směsí sýra, bylinek a dalších chutných ingrediencí, což vytváří křupavou a zlatavou kůrku na povrchu masa a tající, lahodnou nádivku. Tento pokrm je skvělou volbou pro všechny milovníky sýra a milovníky kuřecího masa, kteří hledají vydatnou a přitom chutnou večeři. Podává se ideálně s přílohou, jako jsou vařené brambory nebo čerstvá zelenina, a zaručeně potěší celou rodinu.

Obrázek: grazynkagotuje, Kousky kuřecího masa se zeleninou

Recept na rychlou a chutnou večeři z jednoho pekáče

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Porcí 4 porce
Zapečené pokrmy jsou oblíbené pro svou jednoduchost, jsou ale i chutné

Potřebné vybavení

  • Zapékací mísa nebo pekáč

Suroviny

  • 450 gramů kuřecích prsou
  • 1-2 cibule
  • 2-3 rajčata
  • sůl, pepř, sladká paprika

Ingredience potřebné na omáčku:

  • 3 vejce
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • sůl

Postup 

  • Kuřecí maso si důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme pomocí kuchyňského papíru a nakrájíme na drobné kousky.
    Kuřecí maso na zapečenou večeři

    Obrázek: grazynkagotuje, Kuřecí směs s aromatickou zeleninou a sýrem

  • Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na malé kousky.
  • Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova.
  • Ve velké míse smícháme připravené kuřecí kousky, orestovanou cibuli, přidáme sůl a všechna potřebná koření podle preference.
    Sýr, zelenina a šťavnaté kuřecí maso

    Obrázek: grazynkagotuje, Základní ingredience na zapečené kuřecí maso

  • Důkladně vše promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po kuřecích kouscích.
  • Poté si připravíme zapékací mísu, kterou vymažeme tenkou vrstvou oleje, aby se maso nepřilepilo. Do této misky pak umístíme připravené kuřecí maso.
  • Dalším krokem je příprava omáčky. Ve vhodné misce smícháme nastrouhaný sýr a smetanu dohladka, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
    Křupavé kuřecí maso s lahodným sýrem

    Obrázek: grazynkagotuje, Křupavé kuřecí maso s lahodným sýrem a zeleninou

  • Tuto omáčku pak rovnoměrně rozprostřeme na vrcholku kuřecího masa v zapékací misce.
  • Rajče omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a těmi ozdobíme vrchní část omáčky.
  • Zapékací mísu pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 25-30 minut, dokud maso není dokonale propečené a omáčka se nezkaramelizuje.
  • Po upečení vyjmeme zapékací mísu z trouby a necháme ji chvíli odpočinout.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kuřecí maso, strouhaný sýr


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest