Z několik variant bramborových salátů je tento recept osobitý tím, že je rychlý, jednoduchý a sytý. Lze jej proto připravit i jako samostatný hlavní chod. Výborně se taky hodí i k podzimním a zimním jídlům a díky uzeným klobásám a nakládaným okurkám má pikantní chuť, která potěší milovníky sytých a aromatických jídel. Chuť salátu hodně ovlivní druh klobásy, kterou do salátu použijeme jelikož je uzených klobás hodně druhů, salát bude pokaždé trochu odlišný. Použití klobásy závisí na naší chuti a oblíbenosti.

Recept na Rychlý salát z brambor, klobás a okurek

Ingredience na přípravu

  • 300 g brambor vařených ve slupce
  • 150 g uzených klobás
  • 150 g nakládaných okurek
  • 1 červená cibule
  • citrónová šťáva
  • 1 PL dijónské hořčice
  • 1 KL medu
  • 3 PL olivového oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

1. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno a pokapeme citrónovou šťávou kvůli zjemnění chuti

2. Přidáme uzené klobásy nakrájené na půl kolečka.

3. Dále přidáme na kolečka nakrájené nakládané okurky.

4. Poté přidáme na menší kousky nakrájené brambory (uvařené ve slupce, vychlazené a oloupané – brambory vaříme asi 20 minut).

Přidáme nakrájené brambory.
Přidáme nakrájené brambory.

5. V jiné misce si připravíme zálivku za hořčice, medu a olivového oleje, ingredience řádně do hladka smícháme.

6. Zálivku nalejeme na salát a promícháme.

Přidáme zálivku.
Přidáme zálivku.
Salát promícháme.
Salát promícháme.
Obrázek receptu na Rychlý salát z brambor, klobás a okurek.
Recept na Rychlý salát z brambor, klobás a okurek.

Podávání

Salát je nejlepší, když jej necháme chvíli odležet v lednici, nejlépe aspoň hodinu, aby se chutě propojily. Před podáváním salát ozdobíme čerstvou pažitkou nebo zelenou petrželkou.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest