Zkuste se vymanit z fádnosti česnekových a tuňákových pomazánek. Připravte pro celou rodinu tuto sendvičovou pomazánku na chlebíčky nebo jednohubky. Je výborná ke snídani i svačině například do školy či práce. Navíc díky absenci tučné majonézy se pomazánka lehká a zdravá. Celé složení má jihoevropský až možná italský nádech díky použití sušených rajčat a oregana. Připravte pomazánku dětem ke snídani a s chutí ji celou spořádají.
Recept na sendvičovou pomazánku bez majonézy
Ingredience pro přípravu
- 5 vařených vajec
- 150 g sušených rajčat
- 150 g čerstvého smetanového sýra
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 4 – 5 lžiček bílého jogurtu
- svazek pažitky
- sušené oregano
- sůl a pepř
Postup přípravy
1. Nejdříve si nadrobno nakrájíme vejce, sušená rajčata a nasekáme pažitku.
2. Tyto 3 suroviny smícháme a přidáme k nim hořčici, sýr, rajčatový protlak a jogurt.
3. Opět pořádně zamícháme.
4. Dochutíme sušeným oreganem a osolíme, opepříme.
5. Promícháme a případně dochutíme dle našich požadavků.
6. Chcete-li, aby byla pomazánka krémovější, přidejte více jogurtu.
7. Podáváme s čerstvým chlebem.
Fantazii se meze nekladou
Ať už se pustíte do přípravy jakékoliv pomazánky nebo salátu, včetně této naší sendvičové, upravte si klidně ingredience dle svých chutí. Máte rádi tvrdý sýr? Přidejte si ho v libovolném množství. Nemáte rádi sušená rajčata? Zkuste například olivy nebo čerstvá rajčata.