5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Smažené olomoucké tvarůžky jsou tradiční česká pochoutka, která získává nový rozměr s přidáním soli z medvědího česneku. Tato unikátní kombinace přináší zajímavou chuť.

Sůl z medvědího česneku se vyrábí sušením a mletím listů, což zaručuje zachování všech prospěšných látek medvědího česneku. Smažené olomoucké tvarůžky můžeme podávat s lehkým salátem nebo jako samostatnou chuťovku k pivu. Tento recept je důkazem toho, jak lze tradiční české ingredience propojit s moderními gastronomickými trendy.

Jak tvarůžky smažit, aby nevytekly?

Olomoucké tvarůžky se vyrábějí z tvarohu a krásně se při smažení roztékají. Na toto je nutné myslet ještě před vložením na rozpálený olej. Aby Vám tvarůžky nevytekly a jejich intenzivní vůně zůstala tam, kde má, je potřeba věnovat hodně pozornosti dokonalému obalování. Obalujeme v klasickém trojobalu, mouka, vajíčko, strouhanka. Smažíme v dostatečné množství oleje, aby tvarůžky hezky plavaly.

K tvarůžkům se skvěle hodí domácí majonéza – zde je recept, jak si doma během pár minut vykouzlit majonézu.

Obrázek: cooky.cz, Smažené olomoucké tvarůžky

Recept na Smažené olomoucké tvarůžky s medvědím česnekem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 2
Vaříme Smažené olomoucké tvarůžky s medvědím česnekem, uvedené množství je pro 2 osoby. Délka přípravy je 10 minut a smažíme cca 10 minut.

Potřebné vybavení

  • Pánev na smažení
  • varná deska

Suroviny

  • 250 g Olomouckých tvarůžků
  • 2 ks vejce
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička soli s medvědím česnekem
  • 5 lžic strouhanky
  • rostlinný olej na smažení

Postup 

  • Připravíme se do misek věci na obalování.
  • Do vajec vmícháme sůl s medvědím česnekem.
  • Obalíme olomoucké tvarůžky v trojobalu, to znamená nejprve je vložíme do mouky, obalíme ze všech stran, poté do vejce, též obalíme ze všech stran a jako poslední obalíme ve strouhance ze všech stran.
  • Dbáme na to, aby tvarůžky byly opravdu dokonale obalené, aby nám při smažení nevytekly.
  • Tip: vytečení sýra zabráníte tím, že obalený tvarůžek znovu dáte do vajíčka a pak opět do strouhanky.
  • Takto obalené tvarůžky usmažíme v pánvi s olejem. Oleje máme cca 3-5 cm ode dna pánve.
  • Smažíme dozlatova.
  • Tvarůžky podáváme s vařeným bramborem a domácí majonézou.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Mohlo by Vás zajímat:
Cena: 150 Kč
Chod: bezmasé jídlo, Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: medvědí česnek, olej, olomoucké tvarůžky, trojobal


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest