Pro ty, kteří mají rádi trochu ostřejší pokrmy při sledování filmů či večerní zábavě, tu máme recept na pikantní cibulové kroužky. Smícháme mouku se solí, pepřem, sušeným česnekem a chilli, přidáme vejce a mléko a vytvoříme hladké těsto. Cibuli nakrájíme na kolečka, vyloupeme jednotlivé vrstvy a obalíme je v těstíčku. Kroužky smažíme v rozpáleném oleji do zlatova a podáváme s domácím kečupem či dipem.
Recept na Pikantní cibulové kroužky
Pro milovníky ostřejších pokrmů například při sledování filmů jsou tyto pikantní cibulové kroužky v těstíčku skvělou volbou. Podáváme s dipem nebo domácím kečupem.
Potřebné vybavení
- Hluboká pánev nebo rendlík na smažení
Suroviny
- 2 ks Cibule (velké)
- 400 g Hladká mouka
- 1 ks Vejce
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 čajová lžička Pepř
- 1/2 polévkové lžíce Sušený česnek
- 1/2 polévkové lžíce Mleté chilli
- 3 hrnky Slunečnicový olej (na smažení)
- 1 hrnek Mléko
Postup
- Do mísy nasypeme hladkou mouku, kterou se solí, pepřem, sušeným česnekem a mletým chilli důkladně promícháme metlou.
- Do promíchané směsi přidáme jedno vejce a hrnek mléka, vše mícháme, dokud nevznikne řidší těsto bez hrudek.
- Těsto necháme 5 minut stát.
- 2 větší cibule oloupeme a nakrájíme podélně zhruba na 1 cm široká kolečka.
- Po nakrájení postupně z takto vzniklých koleček vyloupeme jednotlivé vrstvy (kroužky) cibule, kdy nepoužijeme středy.
- Vyloupané kroužky vnoříme do připraveného těstíčka a celé je obalíme.
- Předem předehřejeme rendlík s 2 až 3 hrnky slunečnicového oleje na smažení kroužků, a necháme rozpálit.
- Do rozpáleného oleje poté vkládáme obalené kroužky, které smažíme, dokud nebudou mít zlatavou až nahnědlou barvu.
- Při podávání můžeme použít domácí kečup či dip.
Nejlepší recepty z kuchyně
Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší recepty z kuchyně!