Jsou dny, kdy člověk nemá příliš času a potřebuje vykouzlit chutné a rychlé jídlo. V takových chvílích se hodí mít po ruce jednoduchý recept, který nejen zasytí, ale také potěší mlsný jazýček strávníků. Dnes bych se s vámi ráda podělila o jedno takové jídlo, které mě zachránilo – Bílé fazolky v rajčatové omáčce s uzeninou a brambory. Pokrm je hotový do 30 minut a použijeme pouze 5 surovin.

Výjimečně jsem sáhla po konzervách. Konzervy jsou super pomocníci, když čas hraje proti nám. Díky párečků s fazolemi v rajčatové omáčce je jídlo chutné a výživné. Fazole nám dodají bílkoviny, draslík a vlákninu.

Základ tohoto receptu je cibule s plátky syrových brambor, které jsem osmahla na troše oleje. Poté jsem podlila troškou vody a nechala dusit do měkka. Když jsou brambory měkké přidáme konzervu s bílými fazolemi a rajčatovou omáčkou. Ke konci receptu vložíme vámi zvolenou uzeninu, my máme párky. Párky necháme chvíli povařit ve směsi a můžeme podávat.

Recept na Bílé fazolky v rajčatové omáčce s uzeninou a bramborami

Potřebné suroviny:

  • 6 brambor (oloupané a nakrájené na plátky)
  • 1 větší cibule (nakrájená na silnější měsíčky), nebo jarní cibulky překrojené na půl
  • 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce
  • 6 malých vídeňských párečků (či jiná uzenina)
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžíce oleje na restování

Postup:

1. V hrnci si rozehřejeme olej na kterém orestujeme cibuli s pokrájenými bramborami. Po chvíli vše zalijeme vodou, aby brambory byly ponořeny, vodu trochu osolíme.

2. Když jsou brambory měkké přidáme k nim konzervu s bílými fazolemi v rajčatové omáčce a párečky (párky můžeme i pokrájet nebo nechat v celku). Když se vše krásně propojí, dochutíme dle vlastních chutí a můžeme podávat.

Hotovo a dobrou chuť.

K pokrm můžeme podávat takto samotný nebo s čerstvým pečivem.

Nejlepší recept roku


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest