Jsou dny, kdy člověk nemá příliš času a potřebuje vykouzlit chutné a rychlé jídlo. V takových chvílích se hodí mít po ruce jednoduchý recept, který nejen zasytí, ale také potěší mlsný jazýček strávníků. Dnes bych se s vámi ráda podělila o jedno takové jídlo, které mě zachránilo – Bílé fazolky v rajčatové omáčce s uzeninou a brambory. Pokrm je hotový do 30 minut a použijeme pouze 5 surovin.
Výjimečně jsem sáhla po konzervách. Konzervy jsou super pomocníci, když čas hraje proti nám. Díky párečků s fazolemi v rajčatové omáčce je jídlo chutné a výživné. Fazole nám dodají bílkoviny, draslík a vlákninu.
Základ tohoto receptu je cibule s plátky syrových brambor, které jsem osmahla na troše oleje. Poté jsem podlila troškou vody a nechala dusit do měkka. Když jsou brambory měkké přidáme konzervu s bílými fazolemi a rajčatovou omáčkou. Ke konci receptu vložíme vámi zvolenou uzeninu, my máme párky. Párky necháme chvíli povařit ve směsi a můžeme podávat.
Recept na Bílé fazolky v rajčatové omáčce s uzeninou a bramborami
Potřebné suroviny:
- 6 brambor (oloupané a nakrájené na plátky)
- 1 větší cibule (nakrájená na silnější měsíčky), nebo jarní cibulky překrojené na půl
- 1 konzerva bílých fazolí v rajčatové omáčce
- 6 malých vídeňských párečků (či jiná uzenina)
- sůl a pepř na dochucení
- 1 lžíce oleje na restování
Postup:
1. V hrnci si rozehřejeme olej na kterém orestujeme cibuli s pokrájenými bramborami. Po chvíli vše zalijeme vodou, aby brambory byly ponořeny, vodu trochu osolíme.
2. Když jsou brambory měkké přidáme k nim konzervu s bílými fazolemi v rajčatové omáčce a párečky (párky můžeme i pokrájet nebo nechat v celku). Když se vše krásně propojí, dochutíme dle vlastních chutí a můžeme podávat.
Hotovo a dobrou chuť.
K pokrm můžeme podávat takto samotný nebo s čerstvým pečivem.