Máte rádi tradiční českou kuchyni, ale zároveň si rádi pochutnáte na něčem netradičním? Co takhle zkombinovat obojí a vytvořit unikátní pokrm, který vás překvapí svou lahodnou chutí a jednoduchostí přípravy. Představujeme vám těstoviny s Olomouckými tvarůžky, je to pokrm, který spojuje to nejlepší z české tradice a moderní gastronomie.

Olomoucké tvarůžky jsou známé pro svou nezaměnitelnou vůní a výraznou chuť. Olomoucké tvarůžky jsou jedny z nejstarších českých sýrů, jejichž historie sahá až do 15. století. Tento tradiční sýr se vyrábí ve městě Loštice. Věděli jste, že tvarůžky jsou vyhledávány i pro své nízkotučné složení? Proč tedy nezkusit tento klenot české kuchyně zapojit do moderního receptu, který potěší nejen vaše chuťové buňky.

Těstoviny s Olomouckými tvarůžky jsou skvělou volbou pro rychlou večeři nebo oběd. Tento pokrm zvládnete připravit během několika málo minut. Tento recept si můžete různě obměňovat, vegetariáni si udělají bez masa, milovníci masa si mohou přidat ještě kousek opečeného kuřecího masa.

Pojďme se tedy společně pustit do přípravy tohoto zajímavého jídla, které si zaručeně oblíbíte vy i vaše okolí.

Recept na Těstoviny s Olomouckými Tvarůžky

Tento recept je pro 4 osoby, délka přípravy 20 minut, délka vaření asi 15 minut (záleží na zvolených těstovinách).

Potřebné suroviny

  • 400 g těstovin
  • 250 g Olomouckých tvarůžků
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce másla
  • 100 g slaniny, nakrájená na kostičky (volitelné)
  • Sůl a pepř na dochucení
  • Čerstvá petrželka nebo pažitka na ozdobení (volitelné)
Recept a postup na dokonalé těstoviny s olomouckými tvarůžky
Těstoviny s Olomouckými Tvarůžky

Postup

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve velkém množství osolené vody. Vaříme je al dente, aby si zachovaly svou pevnost. Poté je scedíme a necháme stranou.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek a smažíme, dokud cibule nezměkne a nezíská zlatavou barvu. Nyní přidáme slaninu, dokud není křupavá.

Nejlepší recept roku

3. Přidáme nakrájené Olomoucké tvarůžky do pánve a necháme je mírně rozpustit. Nyní přilijeme do pánve smetanu, aby se tvarůžky propojily se smetanou a vznikla krémová omáčka, jakmile zhoustne, dochutíme solí a pepřem.

4. V pánvi nebo hrnci pak promícháme těstoviny s omáčkou.

Máme hotovo a můžeme servírovat. Těstoviny zdobíme nakrájenou petrželkou a pažitkou.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest