Máme pro vás úžasnou těstovinovou novinku! Pokud jste milovníky těstovin, špaget obzvláště, a hledáte něco nového a osvěžujícího? Co vás v létě nakopne…tímto receptem na špagety Vás určitě potěšíme. Co byste řekli na lehčí a přitom velice krémovou omáčku, která bude symfonií pro vaše chuťové buňky? Vyzkoušejte tuto avokádovou verzi. Věděli jste, že avokádo se řadí mezi ovoce? Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vitamíny a minerály, ale také dodává omáčce neuvěřitelně hladkou konzistenci. Představte si krémovou texturu klasického Alfreda, ale s příjemným nádechem zelené čerstvosti. Na přípravu této omáčky nepotřebujeme žádné máslo ani velké množství smetany, a tak je ideální volbou pro ty, kteří se snaží jíst zdravěji.

Avokádová verze Alfredo je ideální pro rychlé večeře během pracovního týdne, ale také na rodinné obědy především v letních měsících, kdy nechceme stát dlouho u plotny. Pokud jste vegetarián, vegan nebo snad hledáte lehčí alternativu pokrmu Alfredo, uvidíte, že tato omáčka vás určitě nezklame. Tak neváhejte a pojďte ji vyzkoušet.

Recept na Avokádové Alfredo těstoviny

Uvedené množství je na 4 porce. Příprava zabere 10 minut a vaření maximálně 20 minut.

Nový Hit tohoto léta: Avokádové Alfredo špagety
Zdroj: delish, Avokádové špagety Alfredo

Potřebné suroviny

  • 400 g špaget, uvařených
  • 1/2 šálku vody z těstovin
  • 2 zralá avokáda, bez pecek
  • 4 stroužky česneku, nakrájené
  • 1/4 šálku čerstvých petrželových listů
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 šálku čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 1 a 1/4 šálku vody
  • parmezán na servírování
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

1. Uvaříme si těstoviny dle návodu na obalu.

2. Mezitím si připravíme omáčku. V mixéru smícháme avokádo, česnek, petržel, smetanu, citronovou šťávu a parmezán. Osolíme a ochutíme. Přidáme 1 a 1/4 šálku vody a mixujeme do hladka.

Nový Hit tohoto léta: Avokádové Alfredo špagety
Zdroj: delish, Avokádové špagety Alfredo

3. Na velké pánvi promícháme omáčku z mixeru s uvařenými špagetami. Přidáme 1/4 šálku vody z těstovin. Zahříváme na středním plameni, dokud se vše krásně nepropojí a neprohřeje.

4. Podáváme posypané parmezánem.

Nový Hit tohoto léta: Avokádové Alfredo špagety
Zdroj: delish, Avokádové špagety Alfredo

Nechte si chutnat.

Tip pro milovníky masa:

  • K těstovinám se hodí jakýkoliv kousek opečeného masa nebo jen opražená slanina.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest