Milovníci čokolády si u této buchty stoprocentně přijdou na své, čokoláda je v ní totiž úplně všude! Jakmile se zakousnete, ucítíte piškotový korpus a vrstvu hustého čokoládového pudinku, který je hluboko v těstě. Závěrečnou tečkou je ovocná marmeláda a kokos.

Tajemstvím této buchty je propíchaný korpus, do kterého se hned po upečení vlije čokoládová vrstva. Čím víc děr, tím víc čokolády – takže tady se s ní rozhodně nešetří! K vytvoření dírek použijte dřevěnou vařečku nebo silné brčko. A pokud máte děti, určitě je zapojte do přípravy, protože tato část receptu je bude stoprocentně bavit.

Recept na buchtu s čokoládou uvnitř korpusu – nebe pro milovníky čokolády

Ingredience na přípravu korpusu

  • 450 g hladké mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 10 polévkových lžic oleje
  • 330 ml mléka
  • 1 balíčk vanilkového cukru

Ingredience na přípravu polevy

  • 1 máslo anebo Hera
  • 250 g cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 6 lžíc mléka
  • 1 kakaový pudink v prášku

Ingredience na dokončení

  • višňová marmeláda
  • kokos

Postup přípravy tohoto lahodného děrovaného dezertu

1. V šlehači vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáme ostatní ingredience.

Recept na Čokoládovou bublanina plněnou čokoládou
Foto: Ilona Mikulecká, Čokoládová bublanina plněná čokoládou

2. Řídké těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.

3. Ve vodní lázni si rozpustíme ingredience na polevu a rozmícháme.

Obrázek receptu na višňovou hrníčkovou bublaninu.

Rychlá višňová bublanina připravená s pomocí hrníčku

4. Po upečení uděláme do vlažného piškotu hodně děr a polijeme ho čokoládovou polevou tak, aby se dostala do děr. Necháme ztuhnout.

5. Povrch koláče potřeme višňovou marmeládou a posypeme kokosem.

Recept na Čokoládovou bublanina plněnou čokoládou
Foto: Ilona Mikulecká, Čokoládová bublanina plněná čokoládou

Tip na dokončení

Nakonec můžeme povrch dezertu posypat místo kokosu strouhanými ořechy nebo mandlemi.

Jahodová bublanina upečená z mandlové mouky s čerstvými jahodami

Voňavá jahodová bublanina s mandlovou moukou: Vylepšený tradiční recept s vůní po mandlích

Foto a recept Ilona Mikulecká, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest