5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Rychlá snídaně nebo lahodný nadýchaný dezert třeba pro děti: Tyto měkké a nadýchané lívance milujeme. Především děti a já, protože je to rychlé a díky lívancové pánvi i velmi snadné na tvarování ?. Lívance jsou všeobecně oblíbené pro svou jednoduchost, rychlost a nekonečnou variabilitu.

Je možné dělat kynuté, banánové, jablečné apod., na tyto recepty někdy později. Nyní pro Vás máme recept na tvarohové lívance. Tvarohové lívance mají výhodu oproti kynutým, že připravené těsto můžeme ihned smažit, tudíž se jedná o rychlejší verzi. Tvaroh, který je hlavní složkou těchto lívanců, přidává na bohatosti chuti a zároveň je udržuje vláčné. Tvaroh také přináší důležité živiny, jako jsou bílkoviny a vápník. Lívance podáváme buď jako sladkou snídani, ale mohou být také chutným dezertem. Příprava tohoto receptu Vám zabere 5 minut, smažení 15 minut. Máme hotový pokrm do 30 minut.

Recept na Tvarohové lívance

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut
Porcí 4 porce
Servírujeme s vrstvou bílého jogurtu a čerstvými borůvkami a jahodami

Potřebné vybavení

  • Lívanečník – neboli pánev na lívance

Suroviny

  • 250 g tvarohu
  • 200 ml mléka (pokud budete mít příliš husté těsto přidejte více mléka)
  • 2 vejce
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g hladké mouky
  • přepuštěné máslo na smažení

Postup 

Připravíme si těsto na lívance

  • Připravíme si větší mísu vyšleháme vejce s cukrem, následně přidáme tvaroh a mléko, vše promícháme
  • Jakmile jsou ingredience propojené přimícháme mouku s kypřícím práškem. Důkladně vše promícháme
  • Pokud máte těsto příliš husté přilijte více mléka. Těsto má být hustší než na palačinky

Usmažíme si z těsta lívance

  • Rozpálíme si pánev (ideálně pánev na lívance), dáme lžičku másla a smažíme lívance z obou stran do zlatova. Nechte si chutnat!

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 60 Kč
Chod: Dezert, Snídaně
Kuchyně: Americká, Česká
Klíčové slovo: lívance, tvaroh, tvarohové lívance


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest