Rychlá snídaně nebo lahodný nadýchaný dezert třeba pro děti: Tyto měkké a nadýchané lívance milujeme. Především děti a já, protože je to rychlé a díky lívancové pánvi i velmi snadné na tvarování ?. Lívance jsou všeobecně oblíbené pro svou jednoduchost, rychlost a nekonečnou variabilitu.
Je možné dělat kynuté, banánové, jablečné apod., na tyto recepty někdy později. Nyní pro Vás máme recept na tvarohové lívance. Tvarohové lívance mají výhodu oproti kynutým, že připravené těsto můžeme ihned smažit, tudíž se jedná o rychlejší verzi. Tvaroh, který je hlavní složkou těchto lívanců, přidává na bohatosti chuti a zároveň je udržuje vláčné. Tvaroh také přináší důležité živiny, jako jsou bílkoviny a vápník. Lívance podáváme buď jako sladkou snídani, ale mohou být také chutným dezertem. Příprava tohoto receptu Vám zabere 5 minut, smažení 15 minut. Máme hotový pokrm do 30 minut.
Recept na Tvarohové lívance
Potřebné vybavení
- Lívanečník – neboli pánev na lívance
Suroviny
- 250 g tvarohu
- 200 ml mléka (pokud budete mít příliš husté těsto přidejte více mléka)
- 2 vejce
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200 g hladké mouky
- přepuštěné máslo na smažení
Postup
Připravíme si těsto na lívance
- Připravíme si větší mísu vyšleháme vejce s cukrem, následně přidáme tvaroh a mléko, vše promícháme
- Jakmile jsou ingredience propojené přimícháme mouku s kypřícím práškem. Důkladně vše promícháme
- Pokud máte těsto příliš husté přilijte více mléka. Těsto má být hustší než na palačinky
Usmažíme si z těsta lívance
- Rozpálíme si pánev (ideálně pánev na lívance), dáme lžičku másla a smažíme lívance z obou stran do zlatova. Nechte si chutnat!