Pečení sladkých dezertů a buchet má má kouzlo v nekonečných možnostech. Limituje nás pouze naše vlastní představivost a chutě, kterým jsme ochotni podlehnout. A právě takové dvoubarevné buchtě jsme projevili sympatie, když jsme ji poprvé upekla. Kombinace pudinku a tvarohového krému se fantasticky rozplývá na jazyku. S takovýmto dezertem pohostíte nejen svoji rodinu, ale i jakoukoliv návštěvu.

Už od nepaměti se v české kuchyni pečou dvoubarevné buchty a bábovky. Nejen že vypadají dobře, ale prolínání vanilkové a čokoládové chuti je dokonalé. Tato buchta je velmi jednoduchá a tak dobrá, že moc dlouho nezůstane ne servírovacím podnosu.

Recept na dvoubarevnou buchtu

Ingredience pro přípravu buchty v dortové formě 28 cm

Těsto:

  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/4 hrnku oleje
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1/2 hrnku mléka
  • kakao
  • 1 lžička instantní kávy

Náplň:

  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • cukr podle chuti
  • 1/4 másla
  • rum
  • 1 tvaroh

Poleva:

  • 50 g čokolády na vaření
  • lžička másla
  • 1 zakysaná smetana

Postup přípravy těsta

1. Vajíčka ušleháme s cukrem a postupně přidáme prášek do pečiva s moukou, vanilkový cukr, mléko a olej.

2. Dobře prošleháme a těsto rozdělíme na dvě poloviny.

3. Do jedné zapracujeme kakao a lžičku instantní kávy.

4. Světlé těsto vlijeme do vymazané dortové formy a poté nalijeme tmavé těsto.

5. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme na 180°C.

6. Necháme vychladnout

Obrázek receptu na Rychlou pudinkovou dcoubarevnou buchtu,na které si pochutnáte

Rychlá dvoubarevná pudinková buchta se zakysanou smetanou

Příprava náplně

1. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink.

2. Do horkého pudinku zašleháme máslo, rum a nakonec tvaroh.

3. Krém rozprostřeme na vychladlou buchtu

Obrázek receptu na dvoubarevnou buchtu s pudinkovo-tvarohovým krémem.
Foto: Romana Rubášová, Recept na dvoubarevnou buchtu s pudinkovo-tvarohovým krémem.

Dokončení

1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a vmícháme zakysanou smetanu.

2. Polevu nalijeme na krém a buchtu můžeme podle chuti posypat kokosem nebo mletými ořechy.

3. Necháme ztuhnout v lednici.

Obrázek receptu na Dvoubarevný koláč nezvykle plněný a neobyčejně chutný

Dvoubarevný koláč: nezvykle plněný zákusek, kterému nikdo neodolá

Na závěr

Jak vidíte, recept je velmi snadný a během chvíle vytvoříte úžasnou buchtu dvou barev. Nadýchané těsto, jemný krém a čokoládové poleva jsou skvělá kombinace, takže se dezert nestyďte naservírovat i náročnějším jedlíkům. Koneckonců vyzkoušejte a přesvědčte se sami, jaká je to delikatesa.

Foto a recept: Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest