Vydejte se na podzimní cestu sladkých chutí s tímto jemným a vláčným dýňovým řezem, který v sobě nese esenci přicházejícího podzimu. Dýně, jako královna podzimu, se zde představuje v celé své kráse a nabízí svou sladkou, jemnou chuť v kombinaci s kořeněnými tóny a jemným smetanovým krémem. Tento recept je dokonalou oslavou podzimních dnů, kdy se příroda zbarvuje do teplých odstínů a nám je útulno v kuchyni. Dezert Dýňové řezy miluji a vždy se těším na podzim, až si recepty z dýně připravím. Tyto řezy, konkrétně, nejenže vypadají nádherně, ale jsou také skvělou pochoutkou. Připravte si tento dezert z běžně dostupných surovin a nechte se unést jeho božskou chutí nastávajícího podzimu.

Recept na dýňové řezy s jemným krémem a ořechy

Božské dýňové řezy
Božské dýňové řezy – výborný podzimní recept na zákusek

Ingredience na přípravu dýňových dortových řezů:

Dýňový Korpus:

  • 2 vejce (velikost S)
  • špetka soli
  • hrneček cukru (200 ml)
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 60 g másla
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1,5 hrnečku dýňového pyré (zhruba 200 ml)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžíce jablečného octa
  • špetka vanilinu
  • 2 hrnečky hladké mouky

Ingredience na smetanový Krém:

  • 300 g smetany
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • špetka vanilinu

Na dokončení:

  • 0,5 hrnečku vlašských ořechů

Postup přípravy krok za krokem:

1. Příprava dýňového korpusu:

Předehřejte troubu na 180°C. V míse rozšlehejte vejce se špetkou soli a postupně přidejte cukr, dokud nevznikne světlá pěnová směs. Přimíchejte rostlinný olej a rozpuštěné máslo, následně pomerančovou šťávu a dýňové pyré. V malé misce smíchejte sodu s octem a přidejte do těsta spolu s vanilinem. Postupně přimíchejte mouku tak, aby vzniklo hladké těsto.

Božské dýňové řezy
Božské dýňové řezy – výborný podzimní recept na zákusek
Božské dýňové řezy
Božské dýňové řezy – výborný podzimní recept na zákusek

Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte přibližně 30-35 minut. Nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

Božské dýňové řezy
Božské dýňové řezy – výborný podzimní recept na zákusek

2. Příprava smetanového krému:

Božské dýňové řezy
Božské dýňové řezy – výborný podzimní recept na zákusek

V míse smíchejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilinem, dokud nevznikne hladký krém.

3. Dokončení:

Božské dýňové řezy
Božské dýňové řezy – výborný podzimní recept na zákusek

Upečený a vychladlý korpus rozřízněte na dva díly. Na spodní díl naneste vrstvu krému a přiklopte druhým dílem. Povrch a boky dortu potřete zbylým krémem. Ozdobte nasekanými vlašskými ořechy a nechte chvíli odležet v lednici, aby se chutě propojily.

Božské dýňové řezy
Božské dýňové řezy – výborný podzimní recept na zákusek

Dobrou chuť!

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest