5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

V České republice máme některé tradiční pokrmy, které by až mohly mít v některých případech ochrannou známku. Typickým případem jsou kynuté buchty s meruňkovou marmeládou uvnitř, které ochutnal už snad každý z nás.

My si s tímto receptem zkusíme mírně vyladěnou formu českých buchet, kdy použijete bílý řecký jogurt a pšeničnou mouku, díky které získávají buchty zajímavější chuť. Celý recept je ve skutečnosti velmi snadný, takže i pokud nejste nejzručnější kuchtíci, jistě si snadno poradíte.

Zdroj obrázku: Plyashka, Recept na kynuté buchty plněné meruňkovou marmeládou.

Recept na kynuté buchty s meruňkovou marmeládou

5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas vaření 35 minut
Pečeme české buchty plněné meruňkovou marmeládou, délka pečení 35 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Plech
  • 1 Mísa

Suroviny

  • 370 ml Mléka
  • 700 g Hladké mouky
  • 3 lžíce Cukru
  • 20 g Čerstvého droždí
  • 120 g Másla
  • 2 ks Vejce
  • 3 lžíce Řeckého bílého jogurtu
  • Citrónová kůra z jednoho citrónu (dle chuti)
  • Vanilka (dle chuti)
  • Špetka soli
  • Olej
  • Moučkový cukr na posyp

Postup 

  • Do mísy nasypeme mouku a uprostřed uděláme prohlubeň na kvásek.
  • Přidáme droždí a cukr.
  • Ohřejeme mléko a zalijeme suroviny v míse.
  • Kvásek posypeme 2 lžícemi mouky z misky.
  • Kvásek necháme 20 minut vzejít.
  • Přidáme 3 lžíce řeckého jogurtu a máslo o pokojové teplotě.
  • Přidáme 2 rozšlehané žloutky, vanilku a špetku soli.
  • Přidáme 3 lžíce cukru a nastrouhanou citrónovou kůru.
  • Vše pořádně promícháme a poté prohněteme ručně.
  • Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
  • Po vykynutí prohněteme těsto další 4 minuty a opět necháme 45 minut kynout.
  • Pracovní plochu si posypeme moukou a vykynuté těsto na ni přendáme.
  • Ručně těsto roztaháme a rozkrájíme na stejné čtverečky tak, aby se daly zavřít s náplní.
  • Do každého čtverečku dáme lžičku meruňkové marmelády a zabalíme. Horní okraj zaštípneme.
  • Všechny naplněné kusy otočíme vzhůru dnem nahoru a přikryjeme utěrkou.
  • Necháme 30 minut odpočinout. Mezitím si dáme předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Buchty pomažeme olejem a dáme péct do předehřáté trouby na 30 – 35 minut.
  • Buchty vytáhneme a necháme zchladnout.
  • Nakonec posypeme moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: buchty, České buchty, Kynuté buchty


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest