5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Roláda je často považována za suchý a méně chutný dezert. Pokud ji ale vhodně doplníme pudinkovým krémem, vznikne nám pokrm, který je nejen lahodný, ale i vláčný.

Když si ráno dopřávám kávu, obvykle k ní přidávám i sladkou pochoutku. Mezi mé nejoblíbenější dezerty, které výborně doplňují chuť kávy, patří ořechová roláda a čokoládový pudink. Tyto lahůdky se pyšní jednoduchostí a snadností přípravy.

Čokoládová roláda s ořechy, banány a pudinkovým krémem.

Recept na Ořechovou roládu s pudinkovým krémem a banánem

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 30 minut
Odpočinek 6 hodiny
Celkový čas 6 hodiny 50 minut
Porcí 8 porcí
Nadýchaná roláda, která v sobě kombinuje chuť ořechů, čokolády a banánů.

Potřebné vybavení

  • Miska
  • Plech
  • Papír na pečení

Suroviny

Ingredience potřebné na přípravu těsta:

  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru krystalu
  • 5 lžic mletých vlašských ořechů
  • 1 lžíce kakaa

Ingredience potřebné na přípravu krému:

  • 700 mililitrů mléka
  • 5 lžic cukru krystalu
  • 2 balení čokoládového pudinku
  • 250 gramů másla
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 4 banány

Postup 

  • Začneme přípravou těsta. Na to budeme potřebovat vejce vyšlehat s cukrem, dokud nám nevznikne pěna.
  • Do směsi postupně přidáme kakao a mleté ořechy. Vše důkladně promícháme.
  • Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něm připravené těsto.
  • Těsto pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů.
  • Po upečení těsto srolujeme a necháme vychladnout.
  • Mezitím, co je těsto v troubě, připravíme si pudinkový krém.
  • V 500 mililitrech mléka rozpustíme cukr a přivedeme k varu.
  • Ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek a vzniklou směs přilijeme do vařícího mléka.
  • Vaříme a mícháme, dokud směs nezhoustne.
  • Na závěr do pudinku vmícháme máslo a vanilkovou esenci.
  • Na vychladlé těsto rozetřeme čokoládový krém, poklademe banány a pečlivě srolujeme.
  • Roládu necháme několik hodin odpočinout v lednici.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Roládu můžeme dochutit šlehačkou, kterou získáme ušleháním smetany.
  • Výsledný pokrm můžeme také dozdobit nastrouhanou čokoládou. 
Jakou roládu si doma připravujete Vy? Existuje nespočet receptů, inspirovat ostatní můžete vložením vlastního receptu ZDE.
Cena: do 100 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Banán, ořechy, pudink, roláda



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest