Po krásném slunném létě máte doma ze zahrady čerstvé cukety. Cuketa je nenápadná, ale nesmírně všestranná zelenina, která se může stát základem mnoha lahodných pokrmů, ať slaných nebo i sladkých. Dnes se podíváme na cuketové řezy se zakysanou smetanou a marmeládou, které si zamilujete pro jejich lehkost, svěžest a jednoduchou přípravu. Tento úžasný recept s námi sdílí paní Jaroslava F. ze skupiny Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně.

Tento jednoduchý a lahodný moučník je upečený za 30 minut. Příprava je jednoduchá, nejprve si nastrouháme cuketu a ušleháme sníh z bílků. Poté smícháme všechny suroviny na těsto a promícháme s cuketou a bílkovým sněhem. Těsto upečeme na vymazaném plechu. Po vychlazení moučníku, potřeme vršek marmeládou a na marmeládu rozetřeme zakysanou smetanu.

Recept na cuketové řezy s marmeládou a zakysanou smetanou

Cuketové řezy se zakysanou smetanou, marmeládou a zdobením
Obrázek a recept: paní Jaroslava F. ze skupiny Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně, Cuketové řezy se zakysanou smetanou, marmeládou a zdobením

Potřebné suroviny:

  • 4 vejce (oddělíme žloutky a bílky)
  • 1,5 hrnku cukru krystal
  • 3/4 hrnku oleje
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 hrnky najemno nastrouhané cukety
  • 1 vanilkový cukr

Na závěr:

  • marmeládu dle chuti
  • 600 g zakysané smetany smíchané s 3 balíčky vanilkového cukru

Postup:

Recept na Cuketové řezy se zakysanou smetanou, marmeládou
Obrázek a recept: paní Jaroslava F. ze skupiny Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně, Cuketové řezy se zakysanou smetanou, marmeládou

1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.

2. Žloutky ušleháme s cukrem, poté přidáme olej, polohrubou mouku, prášek do pečiva, cuketu a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme.

3. Ušleháme si pevný sníh z bílků. Sníh poté jemně zapracujeme do těsta.

4. Takto připravené těsto nalijeme na vysypaný plech (nebo vyložený pečícím papírem). Pečeme po dobu 35 minut v předehřáté troubě.

5. Jakmile je těsto upečené vyndáme ho na mřížku a necháme vychladnout.

6. Když je těsto vychlazené potřeme ho marmeládou a poté dáme vrstvu ze zakysané smetany a vanilkových cukrů.

Celý moučník necháme vychladit v lednici.

Hotovo a dobrou chuť.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest