Vaflové trubičky plné čokoládového krému vám jistě připomenou dětství. Naprosto neodolatelný dezert, na který potřebujete pouze vaflovač a několik ingrediencí. Vznikne nepřekonatelně skvělá čokoládová snídaně.
Tenké srolované vafle připravíme z hlavních ingrediencí, což jsou mascarpone a čokoláda. V původní receptuře se používalo vařené karamelové kondenzované mléko, to samozřejmě lze použít, pokud ho seženete nebo si ho připravíte sami doma. Nakonec, čím si vafle naplníte, je čistě na vás.
Recept je jednoduchý, ale při tvarování může trošku potrápit
Recept na tenké vaflové palačinky s čokoládovou náplní je poměrně jednoduchý, hlavní ingredience najdete v každé kuchyni, avšak obtíže mohou nastat při tvarování upečených vaflí do “trubiček”. Trubičky lze válet rukama, ale nejjednodušší metoda je použít něco válcového, kolem čeho vafli obalíte. Pro ochranu prstů před popálením můžete použít silikonové kuchařské rukavice. Jakmile zvládnete tento krok, zbytek procesu je velmi jednoduchý a brzy si budete moci vychutnat křupavé trubičky plněné čokoládovým krémem.
Alternativní náplň
Místo čokolády a mascarpone můžete použít slazené kondenzované mléko. Můžete přidat i vyšlehané máslo, aby byla náplň krémovější. Ale já to většinou nepoužívám. Vařené kondenzované mléko je tak bohaté, že nepotřebuje další přísady.
Recept na sladké vaflové palačinky
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- Vaflovač na placaté vafle
- 2 Hrnce na vodní lázeň
- Mixér
Suroviny
- 200 g Másla
- 200 g Mouky
- 70 g Cukru
- 4 ks Vejce
- 1 lžička Prášku do pečiva
- 1 lžíce Rumu
- Nastrouhaná citrónová kůra z 1 citronu
- Špetka soli
Ingredience na krém
- 500 g Mascarpone
- 200 g Hořké čokolády
Postup
- V míse si mixérem ušleháme změklé máslo do hladka.
- Přidáme cukr a citrónovou kůru a opět trochu prošleháme.
- Postupně po 1 přidáváme vejce a vždy mezi nimi šleháme.
- Následně postupně přidáváme smíchanou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Stěrkou průběžně promícháváme.
- Přidáme rum a opět promícháme.
Zdroj: recept-duhovka, Vaflové palačinky s čokoládovou náplní
- Zahřejeme si vaflovač na vysokou teplotu a doprostřed dáme jednu lžíci těsta. Přiklopíme a pečeme dozlatova.
- Ihned po upečení vafli vyndáme a obmotáme ji kolem dřevěné vařečky tak, aby nám vznikla trubička.
- Během několika sekund je vafle pevná a drží tvar.
Příprava krému
- Čokoládu si rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni.
- Čokoládu necháme vychladnout.
- Poté polovinu mascarpone s čokoládou smícháme, následně přidáme zbytek mascarpone. Opět pořádně promícháme.
- Trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku nebo obyčejného sáčku s dírou v rohu vychladlou náplní.
Zdroj: recept-duhovka, Vaflové palačinky s čokoládovou náplní
- Vafle pocukrujeme moučkovým cukrem.