5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Možná se vám někdy zdálo, že na nedělní oběd nemůže být nic nového, ale naštěstí je tady recept na kuřecí stehna, který pochází ze Stupavy. Kuřecí stehýnka s kysaným zelím – to zní jako neobvyklá kombinace, ale jakmile je ochutnáte, budete ohromeni.

Kyselé zelí dodá kuřecím stehýnkům neuvěřitelnou hloubku a bohatost chutí. Tento rychlý oběd připravíte za necelých 15 minut. Kuře pečeme na 200 stupňů 45 – 55 minut a doporučujeme ještě 30 minut před dopečením podlít smetanou, která zjemní celkovou chuť.

Obrázek: Pexels, Šťavnaté kuřecí maso

Recept na dokonalé pečené kuře na kysaném zelí

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 1 hodina
Celkový čas 1 hodina 15 minut
Porcí 4 porce
Kombinace několika surovin dokáže vytvořit dokonalý a harmonický pokrm

Potřebné vybavení

  • Pekáč

Suroviny

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 kilogram kysaného zelí
  • vepřové sádlo
  • koření na kuřecí maso, kmín, sůl, pepř

Postup 

  • Nejprve ochutnejte zelí, abyste zjistili, zda není příliš kyselé. Pokud ano, promyjte ho pod tekoucí vodou a nechte ho dobře okapat.
  • Zelí vrstvíme na plech, který jsme předem vymazali vepřovým sádlem, a pokmínujeme ho, aby získalo bohatou chuť.
  • Následně ochutíme maso – solí, pepřem a dalším kořením dle preference.
  • Tuto připravenou masovou směs uložíme na zelí, vytvoříme tedy vrstvu z masa nad zelím.
  • Zalijeme celý pokrm trochou vody nebo vývarem, což zajistí, že se kuřecí stehýnka i zelí budou krásně dusit a získají tak dokonalou chuťovou harmonii.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na teplotě mezi 200-220 stupni Celsia po dobu 45-55 minut, dokud maso nezměkne a nezíská krásnou zlatohnědou barvu.
  • Volitelně, 20-30 minut před koncem pečení, můžete pokrm podlít šlehačkou. Tato varianta dodá jemnější a krémovější chuť celému pokrmu, což je ideální pro ty, kdo mají rádi bohaté a plné chutě.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kuřecí stehna, kysané zelí, nedělní oběd, Pečené kuře, smetana


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest