Křupavé kuřecí maso obalené v bramborovém těstíčku. To jsou doubičtí rarášci. Tento pokrm má dlouholetou tradici v oblasti Českého Švýcarska, konkrétně v obci Doubice. Tato obec je známá tím, že v ní žije nejmenší počet obyvatel ze všech obcí v okrese Děčín. Jistě se v některých hostincích v těchto krásných místech podávají doubičtí rarášci v rámci zachování tradice. My si podle originálního receptu usmažíme vlastní doubické rarášky a jistě nám dáte za pravdu, že zachování tradice stojí za to.

Recept na doubické rarášky v těstíčku

Počet porcí: 2 porce

Ingredience pro přípravu

  • 150 g kuřecích prsou
  • 350 g brambor
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • hladká a polohrubá mouka
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • majoránka

Postup přípravy

Obrázek receptu na doubické rarášky.
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na doubické rarášky.

1. Brambory si oloupeme a najemno nastrouháme.

2. Nastrouhané brambory smícháme s vejci a případně přisypeme dle potřeby mouku v poměru 1:1 polohrubá a hladká.

3. Těstíčko chceme hustší, mouku tedy přidáváme dle tohoto požadavku.

4. Kuřecí prsa rozkrájíme na 8 kousků a každý obalíme v těstíčku.

5. V pánvi si rozpálíme olej a kuřecí kousky postupně smažíme.

Rarášky postupně smažíme.
Zdroj obrázku: svet-dobreho-jidla, Rarášky postupně smažíme.

6. Doubické rarášky podáváme s mrkvovo-zelným salátem a s uvařenými bramborami.

Závěr

Na této lokálně tradiční pochoutce si smlsnete kdykoliv při rodinném obědě, nebo slavnostní příležitosti. Jak vidíte, recept je jednoduchý a chutný výsledek stojí za to. Pokud máte raději vepřové maso, není v tom žádný problém. Hlavně aby bylo libové, to se pro doubické rarášky hodí více.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest