Křupavé kuřecí maso obalené v bramborovém těstíčku. To jsou doubičtí rarášci. Tento pokrm má dlouholetou tradici v oblasti Českého Švýcarska, konkrétně v obci Doubice. Tato obec je známá tím, že v ní žije nejmenší počet obyvatel ze všech obcí v okrese Děčín. Jistě se v některých hostincích v těchto krásných místech podávají doubičtí rarášci v rámci zachování tradice. My si podle originálního receptu usmažíme vlastní doubické rarášky a jistě nám dáte za pravdu, že zachování tradice stojí za to.
Recept na doubické rarášky v těstíčku
Počet porcí: 2 porce
Ingredience pro přípravu
- 150 g kuřecích prsou
- 350 g brambor
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku
- hladká a polohrubá mouka
- sůl a pepř
- olej na smažení
- majoránka
Postup přípravy
1. Brambory si oloupeme a najemno nastrouháme.
2. Nastrouhané brambory smícháme s vejci a případně přisypeme dle potřeby mouku v poměru 1:1 polohrubá a hladká.
3. Těstíčko chceme hustší, mouku tedy přidáváme dle tohoto požadavku.
4. Kuřecí prsa rozkrájíme na 8 kousků a každý obalíme v těstíčku.
5. V pánvi si rozpálíme olej a kuřecí kousky postupně smažíme.
6. Doubické rarášky podáváme s mrkvovo-zelným salátem a s uvařenými bramborami.
Závěr
Na této lokálně tradiční pochoutce si smlsnete kdykoliv při rodinném obědě, nebo slavnostní příležitosti. Jak vidíte, recept je jednoduchý a chutný výsledek stojí za to. Pokud máte raději vepřové maso, není v tom žádný problém. Hlavně aby bylo libové, to se pro doubické rarášky hodí více.