Kdo by odolal vůni pečeného kuřete? U nás doma tedy nikdo. A když je kuře doplněné výbornou nádivkou, je to záruka úspěchu na našem rodinném stole. Dnes vám přináším recept na jednoduché pečené kuře na nádivce. Tentokrát tedy nebudeme péct nádivku v kuřeti, ale rozporcované kuře bude položené na nádivce. Recept je velmi snadný a rychlý na přípravu.
U nás doma je pečené kuře velmi oblíbené a asi není žádná verze, která by doma nechutnala. Tentokrát jsme si udělali pečené kuře s nádivkou, jelikož nebylo příliš času na pečení kuře, tak jsem vymyslela, že kuře naporcuji a upeču kuře na nádivce. Takže na spod pekáče dám připravenou nádivku a na ni položím jen ochucené kuře. Zbytek zvládne už trouba. Výsledek je pecka, doma všem moc chutnalo a ještě byla velká spokojenost, že máme hodně nádivky. To je asi jediná nevýhoda, když dělám nádivku do kuřete stačí mi téměř třetinová verze.
Počítejte, že spotřeba pečiva u této verze bude do nádivky opravdu velká. U nás to, ale nevadí, protože nádivka se i tak sní velmi rychle.
Připravujete pečené kuře s nádivkou stejně?
Pošlete své inspirace na nádivky, ať si rozšíříme nádivkové receptury a můžeme obměňovat.
Recept na pečené kuře na nádivce
Potřebné suroviny na kuře:
- 1 celé kuře (naporcované)
- 1,2 lžíce sladké mleté papriky
- 3 lžíce rostlinný oleje
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce soli
Na nádivku:
- 20 ks rohlíků nakrájené na kostičky (nebo housky)
- 2 vejce
- 200 ml mléka (případně více, dle potřeby)
- 1 lžíce majoránky
- 4 stroužky česneku (prolisovaný)
- sůl na dochucení (1 lžička)
Postup:
1. Nejprve si připravíme nádivku. Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem, přidáme vejce, česnek, sůl a majoránku. Vše důkladně promícháme, pokud rohlíky budou stále příliš suché, přidáme více mléka. Pokud to omylem přeženeme s mlékem, tak přebytečné mléko scedíme.
2. Hotovou nádivku rozprostřeme na dno pekáče. Naporcované kuře potřeme směsí, kterou uděláme z oleje, červené papriky, sušeného česneku a soli. Kuře potřeme důkladně ze všech stran. Poté položíme kuře na nádivku.

Jemné pečené kuře v troubě s dokonalými zlatými bramborami
3. Takto připravené kuře s nádivkou dáme péct do trouby na 90 minut na 180stupňů. Každá trouba peče jinak, proto kontrolujte, zda se nepřipéká nádivka. Pečeme dokud nemá kuře krásnou křupavou krustu. Pokud máte parní troubu doporučuji přidat 1 stupeň páry, krásně kuře pustí více šťávy a není vysušené. Pokud ne, tak kuře kontroluje a trošku podlijeme vodou, ale opravdu malinko.
4. Hotové kuře podáváme s oblíbenou přílohou.
Hotovo, dobrou chuť.

Pečené kuře s nádivkou, dokonalá pečínka na vašem stole
