5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Višňovo-rumový dortík na plech: je dokonalý dezert pro milovníky bohatých, plných chutí a elegantního stylu. Tento dort kombinuje kyselost višní s hřejivou chutí rumu, což vytváří lahodný a vyvážený zážitek pro vaše chuťové pohárky. Je ideální volbou pro zvláštní příležitosti nebo jako sladká tečka na závěr večera.

Tento dort je nejlepší podávaný lehce vychlazený, což umožňuje všem chutím dokonale vyniknout. Můžete ho podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo šlehačky, které ještě více podtrhnou jeho bohatý chuťový profil. Višňový dort je elegantní a lahodný dezert, který potěší nejen milovníky višní, ale i ty, kteří ocení jemnou chuť rumu v kombinaci s ovocnými tóny.

TIP: Stejně dobře jako višně budou v receptu fungovat i třešně

Obrázek: slovakcooking, Višňový dort s nádechem rumu

Recept na elegantní višňové řezy na plech

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 2 hodiny
Čas vaření 40 minut
Doba odpočinku 8 hodiny
Celkový čas 10 hodiny 40 minut
Porcí 12 kusů
Elegantní a lahodný dezert, který potěší nejen milovníky višní a třešní, ale i ty, kteří ocení jemnou chuť rumu

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • Forma na pečení

Suroviny

Ingredience na dort:

  • 1,3 kg višní (nebo mražených višní)
  • 6 středních vajec
  • 2/3 hrnku cukru
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 lžíce jedlé sody
  • ¼ hrnku kakaa
  • ¼ másla
  • rum podle chuti

Ingredience na krém:

  • 400 gramů tvarohu
  • 340 gramů kyselé smetany
  • 450 gramů husté smetany
  • višňová šťáva (může být i třešňová)
  • 5 balení želatiny (jedno s višňovou nebo třešňovou příchutí)
  • moučkový cukr
  • kakao
  • čokoládová poleva ​

Postup 

Příprava ovocné náplně:

  • Višně rozmačkejte v hrnci, poté je dejte vařit s trochou cukru a rumu.
    Višňový dezert s rumem je lahodná kombinace

    Obrázek: slovakcooking, Kombinace ovocné svěžesti a teplého rumu

Příprava dortu:

  • Ušlehejte bílky s polovinou cukru. Poté ušlehejte žloutky s druhou polovinou cukru.
    Višňový koláč s rumovým aroma

    Obrázek: slovakcooking, Višňový dezert s rumem nabízí bohatou chuť

  • Do žloutků přidejte mouku, máslo, jedlou sodu a kakao. Lehce vmíchejte sníh z bílků.
    Hřejivý rum a svěží višně

    Obrázek: slovakcooking, Nezapomenutelný chuťový zážitek

  • Těsto přendejte do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
    Višňový koláč s přídavkem rumu

    Obrázek: slovakcooking, Višňový dezert s rumem

  • Upečte v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  • Mezitím pokračujte ve vaření višní a šťávu přelévejte do samostatné nádoby.
    Višňový koláč s rumem okouzlí

    Obrázek: slovakcooking, Dezert z višní a rumu nabízí nezaměnitelnou chuť

  • Jakmile jsou višně měkké, přidejte jedno balení želatiny a nechte vychladnout.

Příprava višňového krému:

  • Smíchejte tvaroh (pokud možno nesolený) se zakysanou smetanou a višňovou šťávou.
    Višňový dort s rumovou příchutí

    Obrázek: slovakcooking, Dezert z višní a rumu

  • Vyšlehejte smetanu s trochou krupicového cukru a poté přidejte moučkový cukr podle chuti.
  • Přidejte jeden balíček želatiny s višňovou příchutí kvůli barvě a chuťi.
    Višňový koláč s rumem

    Obrázek: slovakcooking, Elegantní višňový dezert s rumem

  • Přidejte také zbývající 3 balíčky želatiny.
  • Jakmile je dort upečený, překlopte ho na prkénko a odřízněte vrchní křupavou vrstvu.
  • Dort zakápneme rumem.
  • Před nanesením krému přelijte dort višňovou náplní.
    Vyzkoušejte elegantní višňový zákusek

    Obrázek: slovakcooking, Višňový dort s rumem je lahodný a plný chutí

  • Nechte dort přes noc vychladnout v lednici.
  • Druhý den ráno připravte další šlehačku a vmíchejte do ní trochu kakaa pro barvu a chuť.
  • Dort ozdobte kousky hořké čokolády.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 170 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: dezert, dort, řezy na plech, rum, šlehačka, višně, višnové řezy, višnový dort


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest