Jednoduchý, ale přesto neodolatelně chutný dezert na plechu. Hrnková borůvková tvarohová bublanina je tím pravým řešením – kombinuje totiž jemnou chuť tvarohu s osvěžujícími borůvkami, které dodají každému soustu výjimečnou šťavnatost. Čekáte-li návštěvu, nebo se jen těšíte na pohodové odpoledne strávené u kávy? Upečte si tuto bleskově rychlou hrnkovou bublaninu s borůvkami. Obejdete se bez váhy a odměrky, prostě jen odměříte suroviny do hrníčkem přímo do mísy. Nejraději ji mám s borůvkami, kterých je teď během léta spousta. Udělejte si s rodinou procházku do lesa a během chvíle jistě nasbíráte dost pro naši hrnkovou bublaninu. Tvaroh dodává bublanině lahodnou vláčnost a jemnější texturu.

Recept na rychlou hrnkovou bublaninu

Délka pečení v troubě 35 minut.

Ingredience pro přípravu

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 3 vejce
  • 200 ml mléka
  • 200 ml oleje
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • čerstvé borůvky
  • moučkový cukr na posypání

Náplň:

  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 vejce
  • 1 – 2 lžíce zakysané smetany
  • moučkový cukr

Postup přípravy

1. Nejdříve si v míse ušleháme vejce s hrnkem cukru.

2. Během šlehání přidáváme mléko s olejem a poté přimícháme mouku s kypřícím práškem.

Během šlehání přidáváme mléko s olejem a poté přimícháme mouku s kypřícím práškem.
Zdroj obrázku: GodFood, Během šlehání přidáváme mléko s olejem a poté přimícháme mouku s kypřícím práškem.

3. Troubu si dáme předehřát na 180°C a plech si vyložíme pečícím papírem.

4. Hotové vypracované těsto nalejeme na plech a rozložíme na něj borůvky nebo vaše oblíbené ovoce.

Hotové vypracované těsto nalejeme na plech a rozložíme na něj borůvky nebo vaše oblíbené ovoce.
Zdroj obrázku: GodFood, Hotové vypracované těsto nalejeme na plech a rozložíme na něj borůvky nebo vaše oblíbené ovoce.

5. Tvaroh si s misce utřeme s vajíčkem a moučkovým cukrem. Cukru si dáme dle chuti.

6. Tvarohovou náplň lžící přidáváme mezi ovoce na bublanině.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

7. Bublaninu dáme péct do předehřáté trouby na 30 – 35 minut a provádíme test párátkem nebo špejlí.

8. Po upečení a vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.

9. Pokud máme rádi radši drobenku, zabere to trochu více času a práce, ale bublanina je pak ještě lepší.

Pokud máme rádi radši drobenku, zabere to trochu více času a práce, ale bublanina je pak ještě lepší.
Zdroj obrázku: GodFood, Pokud máme rádi radši drobenku, zabere to trochu více času a práce, ale bublanina je pak ještě lepší.

Proč je bublanina tak oblíbená?

Ovocná bublanina je v České republice velmi oblíbený moučník. Hlavním důvodem je jeho nenáročnost na ingredience a také jednoduchost. Díky naší hrníčkové metodě navíc nepotřebujete ani kuchyňskou váhu a odměrku. Lidé ji mají rádi také kvůli tomu, že je chutná s jakýmkoli ovocem, které máte po ruce.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest