Jablka jsou ale stálým a zdravým ovocem od léta až do jara. Když není pestrý výběr ovoce jako v létě, saháme po jablcích uskladněných ve sklepě, protože jak praví staré známe přísloví: “jedno jablko denně a nemusíte k lékaři”.
Dnes upečeme krásnou a zdravou jablkovou bábovku, kterou můžeme podávat a konzumovat v každém ročním období. Není nic lepšího, když je venku škaredě a sychravo, tak si zpříjemnit odpoledne kouskem čerstvé domácí bábovky a šálkem horkého čaje nebo kávy. Dokonalé spojení šťavnatých jablíček, voňavé skořice a mandlí je v této bábovce úžasné a navíc velmi snadné. Tak směle do toho!
Recept na Jablkovo-mandlovou bábovku – jablkobábovku se skořicí
Ingredience na přípravu jablečného těsta
- 2 větší jablka
- 4 vejce
- 150 g + 1 polévková lžíce cukru
- 125 ml mléka
- 150 ml oleje
- špetka soli
- 300 g mouky
- 1 kávová lžička skořice
Ingredience na zdobení jablečné bábovky
- plátky mandlí
- moučkový cukr
Postup přípravy aromatické mandlové jablkobábovky
1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na menší kousky a smícháme se lžící cukru a skořicí.
2. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem a za stálého šlehání postupně přiléváme olej a pak mléko.
3. Do celistvé směsi pak vmícháme prosetou mouku s práškem do pečiva.
4. Do vymazané a vysypané bábovkové formy (pokud není silikonová) vlijeme polovinu těsta, na to nasypeme polovinu jablečné směsi, pak druhou polovinou těsta. Nakonec přidáme druhou polovinu jablek a posypeme plátky mandlí.
5. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 35 minut. Propečení zkoušíme špejlí.
6. Upečenou bábovku vyklopíme a necháme vychladnout, poprášíme moučkovým cukrem.
Pusťte se do pečení a naplníte váš domov vůni podzimu !
