Všichni víme co jsou Míša řezy – velmi oblíbený tvarohový Míša nanuk, kde je hlavní složkou tvaroh. Ale co jsou jahodové Míša řezy, to už nám napovídá jejich název a je evidentní, že tam budou jahody, coby velice oblíbené ovoce. No a jahody v kombinaci s tvarohem? To je vždycky lahůdka. A právě tento dezert spojuje nadýchaný tvaroh s chutí sladkých jahod, co vytváří jemný a osvěžující zákusek.

Recept na Jahodové Míša řezy

Ingredience k přípravě

Těsto

  • 4 vejce
  • 😯 g moučkového cukru
  • 15 g kakaa
  • 25 ml slunečnicového oleje
  • 80 g polohrubé mouky
  • 1 KL prášku do pečiva

Náplň

  • 250 g sýru Mascarpone
  • 150 g moučkového cukru
  • 500 g tvarohu
  • jahody
  • dortové želé

Postup

1. žloutky utřeme s cukrem do pěny, přimícháme kakao a olej, mouku smícháme s kypřícím práškem a přimícháme, z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně vmícháme do těsta.

2. Těsto vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme pro 180 stupních cca 12 minut.

Vyšlehané těsto vylijeme na plech s pečícím papírem.
Vyšlehané těsto vylijeme na plech s pečícím papírem.

3. Po upečení necháme vychladnout, vyklopíme, odstraníme papír a těsto vložíme zpět do formy.

Na upečený korpus namažeme tvarohový krém.
Na upečený korpus namažeme tvarohový krém.

4. Sýr Mascarpone vyšleháme s cukrem a zašleháme tvaroh.

5. Tvarohový krém rozetřeme na upečený korpus a necháme v chladu asi 2 hodiny.

6. Na krém rozložíme jahody a nalejeme jahodové želé připravené podle návodu na obalu. Řádně vychladíme, nejlépe do druhého dne.

Obrázek receptu na Jahodové Míša řezy
Recept na Jahodové Míša řezy

Tip k podávání

Jahodové Míša řezy jsou výborné ozdobené čerstvou vychlazenou šlehačkou nastříkanou na jahodové želé.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest