Pokud hledáte rychlou a chutnou svačinu, s domácími plněnými rolkami nesáhnete vedle. Jejich příprava není náročná, byť se to může na první pohled zdát a dokáží potěšit i náročného strávníka. Jedná se o rychlou svačinu, kterou se nemusíte stydět podávat ani nečekané návštěvě. A i když se to na první pohled nemusí zdát, i náplň těchto rolek je ve skutečnosti zdraví prospěšná.

I přesto, že se jedná o kombinaci mozzarely a šunky, budete překvapeni přínosem této svačinky pro naše zdraví. Šunka má v sobě vysoký obsah bílkovin, ale zároveň málo sacharidů, tuku a vlákniny. Je také bohatým zdrojem selenu, v rozumném množství je tedy výborným zdrojem živin pro naše tělo. V domácích rolkách ji dokonale doplní mozzarella, která je lahodná a má méně kalorií než většina ostatních sýrů.

Ingredience potřebné na přípravu domácích plněných rolek

  • 150 gramů mozzarelly na plátky
  • 250 gramů šunky na plátky
  • 3 vejce
  • 1 šálek strouhanky
  • 40 gramů strouhaného parmazánu
  • 1 šálek pšeničné mouky
  • koření podle chuti (oregano, černý pepř, kari, sůl)
  • olej na smažení

Postup přípravy domácích plněných rolek

  1. Jako první si připravíme náplň – na sebe položíme dva plátky šunky, na ně plátek mozarelly a posypeme oreganem.
  2. Z takto připravených surovin vytvoříme rolku. Postup opakujeme, dokud nemáme všechnu šunku zpracovanou.
  3. Připravené rolky vložíme na 25 minut do mrazáku.
  4. Mezitím si připravíme misky – celkem 3 – do jedné nasypeme mouku, do druhé rozklepneme vajíčko (dochutíme solí, pepřem a oblíbeným kořením), ve třetí si připravíme směs strouhanky a parmezánu.
  5. Rolky vyjmeme z mrazáku a postupně obalíme – nejprve v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
  6. Obalené rolky postupně vkládáme na pánev s rozpáleným olejem.
  7. Smažíme dozlatova ze všech stran.
Recept na smažené chlebové rolky

Smažené chlebové rolky plněné sýrem, šunkou a jahodovým džemem

Tip na závěr:

Pokud si chcete dopřát ještě zdravější alternativu tohoto lahodného pokrmu, místo smažení můžete rolky upéct v troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Pro ještě lepší chuť můžete přidat do strouhanky sušený česnek nebo uzenou papriku.

Obrázek receptu na Šunkové rolky se šlehačkou.

Šunkové rolky se šlehačkou

Zdroj: Autorský text, YouTube, Healthline

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest