5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Krkovička na víně s chřestem je jedním z receptů, u kterého nestrávíme hodiny v kuchyni a i tak si velmi pochutnáme. Chřest omyjeme, osušíme, oloupeme a svážíme do svazků, poté ho vaříme ve slané vodě 8 minut. Mezitím osolíme a okořeníme krkovičku, kterou opečeme na olivovém oleji dozlatova. Po uvaření chřest krátce osmažíme na pánvi a poté v pánvi s výpekem vaříme červené víno, dokud nezhoustne. Omáčkou z vína a výpeku polijeme maso i chřest před servírováním.

Autor a obrázek: Michal B., Recept na Krkovičku na víně se zeleným chřestem

Recept na Krkovičku na víně se zeleným chřestem

Autor receptu: Michal Běhounek
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut
Porcí 2 porce
Každý z nás ocení recepty, u kterých nemusíme trávit několik hodin u sporáku. Mezi takové patří i zejména letní recept na krkovičku na víně se zeleným chřestem.

Potřebné vybavení

  • Pánev

Suroviny

  • 15 ks Zelený chřest
  • 2 plátky Krkovice (1 plátek – cca 200 gramů)
  • Červené víno (libovolné – 10 cl)
  • 5 g Másla
  • 1 polévková lžíce Olivový olej
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Bílý pepř (hrubý – 1 čajová lžička)

Postup 

  • Zelený chřest nejprve opláchneme studenou vodou a zbavíme jej nečistot.
  • Po opláchnutí chřest osušíme a oloupeme jeho spodní polovinu.
  • Vezmeme zhruba 7 kusů oloupaného chřestu, které k sobě jednoduše svážeme potravinářským provázkem.
  • V hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme ji zhruba polovinou polévkové lžíce soli.
  • Do vroucí vody vložíme svazky svázaného chřestu a vaříme zhruba 8 minut.
  • Během vaření chřestu plátky krkovičky osolíme zbytkem soli a okořeníme čerstvě nadrceným bílým pepřem.
  • Rozpálíme pánev, přidáme do ní polévkovou lžíci olivového oleje a přidáme maso.
  • Zprudka opékáme 4 minuty z každé strany dozlatova.
  • Po vyjmutí masa z pánve necháme maso 2 až 3 minuty odpočívat.
  • Po uvaření chřest vyjmeme z hrnce, do pánve po upečeném masu přidáme 5g másla.
  • Následně vložíme zprudka osmažit chřest na zhruba 3 min.
  • Po vyndání chřestu do pánve nalijeme 10 cl libovolného červeného vína dle chuti.
  • Víno vaříme, dokud se nám nespojí s výpekem z masa a chřestu a takto vzniklá omáčka jemně nezhoustne.
  • Vše touto omáčkou před servírováním polijeme.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Michal Běhounek
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: chřest, Krkovička, Krkovička na víně, oběd, Přírodní krkovička, večeře, Vepřová krkovice


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest