Toto je přesně ten druh receptu, se kterým se dnes setkáte v mnoha klasických restauracích. Jde o takovou esenci moderní kuchyně, která chuťově i vizuálně plní všechny naše potřeby a představy o chutném obědě. Trio barevných paprik dodává jídlu barvu, zatímco maso vitalitu a chuť. Právě tahle kombinace dělá z podobného talíře něco víc než jen rychlý oběd či večeři.
Pravděpodobně tuto delikatesu nemůžeme jednoduše zařadit do žádné národní kuchyně. Je to jídlo, které bylo vymyšleno na základě poptávky rychlé přípravy a sytosti. Prostě a jednoduše – všem chutná a nikoho nezajímá jeho původ. Proč si tedy během týdne neuvařit tuto pochoutku doma?
Recept na kuřecí směs se zeleninou
Ingredience pro přípravu
Maso a zelenina:
- 500 g kuřecích prsou
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1/2 pórku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička medu
- 1 lžička sladkého chilli
- grilovací koření
- sůl a pepř
- olej na restování
Na přílohu:
- 600 g hranolků (domácích nebo kupovaných)
- tatarská omáčka dle chuti
Postup přípravy
1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením.
2. Na oleji restujeme maso do zlatova.
3. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli a za minutu i papriky a pórek.
4. Krátce restujeme, aby zelenina zůstala lehce křupavá.

Jídlo, které si zamilujete: Farmářská směs na pánvi z kuřecího masa, žampionů a křupavých brambor
5. Přidáme sójovou omáčku, kečup, med a sladké chilli. Promícháme, necháme prohřát a karamelizovat.
6. Mezitím připravíme hranolky.
7. Podáváme s tatarkou a případně čerstvými bylinkami.
Tipy na závěr
Pokud si dáte práci s marinováním kuřecího masa v medu a sójovce předem, bude výsledek ještě výraznější.
Tatarku můžete nahradit domácím jogurtovým dipem s česnekem pro lehčí variantu.
Zeleninu můžete dle sezóny obměnit. Hodí se i cuketa, mrkev na tenké nudličky nebo brokolice na malé růžičky.

Čertovská směs z pikantního vepřového: Znáte také pod retro názvem katův šleh
Redakce cooky.cz, částečně upraveno AI