Základ tvarohovo-jablečného pečiva tvoří vynikající kombinace jemného tvarohového těsta a sladkých šťavnatých jablek. Tato neodolatelná pochoutka je oblíbená pro svou vláčnost, sladkou vůni a jemnou kyselost jablek. Pečivo je skvělé nejen jako dezert ke kávě nebo čaji, ale také jako výborná svačina či snídaně. Taktéž se ale hodí pro každodenní mlsání i pro slavnostní příležitosti, když chceme připravit něco opravdu výjimečného.

Recept na Lahodné tvarohovo-jablečné pečivo

Ingredience na přípravu

Tvarohové Těsto

  • 250 g tvarohu
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 350-380 g mouky
  • 1/3 KL soli
  • 1/2 KL jedlé sody
  • balíček vanilkového cukru

Jablečná Náplň

  • 400 g jablek
  • 2PL cukru
  • skořice

Postup přípravy

1. V misce smícháme tvaroh se změklým máslem, s cukrem a přidáme vejce. Dobře promícháme.

Smícháme suroviny na těsto.
Smícháme suroviny na těsto.

2. Poté přidáme sůl, sodu a vanilkový cukr a ručním šlehačem vyšleháme na krémovou směs.

Ručním šlehačem vyšlehme.
Ručním šlehačem vyšleháme.

3. Přidáme mouku a vařečkou pořádně promícháme.

4. Dále těsto dáme na val a pracujeme rukama, než nám vznikne heboučké jednolité těsto.

Těsto ručně zpracujeme.
Těsto ručně zpracujeme.

5. Hotové těsto přikryjeme a necháme odpočívat než si připravíme nápň.

6. Umytá jablka i se slupkou nakrájíme na malé kousky a v kastrolu s cukrem a skořicí vaříme 15 minut.

Z jablek vyrobíme náplň.
Z jablek vyrobíme náplň.

7. Těsto rozdělíme na 2 poloviny a z každé poloviny vyválíme tvar hada, který rozkrájíme na kousky.

Těsto si rozkrájíme.
Těsto si rozkrájíme.

8. Rukama formujeme koule, které pak rukou anebo válečkem roztlačíme na kolečko.

9. Na každé kolečko lžičkou naložíme jablečnou náplň a kolečko zabalíme do tvaru koule a rukou stlačíme.

Kolečka naplníme a uzavřeme.
Kolečka naplníme a uzavřeme.

10. Chceme li vytvořit zvláštní a hezké tvary, špejlí a nůžkami dle fotografií vytvoříme na pečivu vzor.

Zdobíme špejlí.
Zdobíme špejlí.
Zdobíme nůžkami.
Zdobíme nůžkami.

11. Ukládáme na vymazaný plech a jemné potřeme mlékem.

Ukládáme na vymazaný plech.
Ukládáme na vymazaný plech .

12. Pečeme v troubě na 180 stupňů 20 minut.

Pečeme v troubě.
Pečeme v troubě.

13. Po upečení necháme vychladnout a sypeme moučkovým cukrem.

Variace přípravy koláčků

U tohoto pečiva také můžeme různě experimentovat. Chceme li těsto křupavější, můžeme do něj přidat více másla a méně tvarohu. Těsto bude jemnější a křehčí. U náplní můžeme měnit jablka za hrušky nebo jiné sezónní ovoce, navrch pečiva použít ořechovou drobenku anebo kousek tvarohu do jablečné náplně. Každá změna nám přinese trochu jinou chuť pečiva.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest