Salát z nakládaných hříbků je skvělou přílohou anebo předkrmem a je jednou z variací bramborových salátů, kterých existuje nespočetné množství. Tento je ale lehký, svěží a velice chutný, protože obsahuje nakládané hříbky, které mají jemně kyselou chuť, která se skvěle kombinuje s dalšími ingrediencemi, jako jsou cibule, bylinky či koření. Tento salát je skvělý jako příloha k masovým pokrmům, zejména ke smaženému řízku nebo uzeninám, ale může být také podáván jako samostatný pokrm. Tak hurá na houby.

Recept na Skvělý salát z nakládaných hříbků

Ingredience na přípravu

  • šalotka
  • nakládané hříbky
  • lák z hříbků
  • zelená petrželka
  • vařené brambory se slupkou
  • kremžská hořčice
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup přípravy

1. Brambory ve slupce si uvaříme ve vodě anebo v páře. Se slupkou nakrájíme na kostičky.

2. Šalotku nakrájíme na plátky s přidáme hořčici.

Šalotku krájíme na plátky.
Šalotku krájíme na plátky.

3. Nakládané hříbky nakrájíme na plátky.

Hříbky nakrájíme na plátky.
Hříbky nakrájíme na plátky.

4. Dochutíme solí a pepřem dle chutí.

5. Pokapeme olivovým olejem a přidáme lák z hříbků.

Salát dochutíme.
Salát dochutíme.

6. Všechny ingredience důkladně promícháme, aby se chutě propojily.

Salát důkladně promícháme.
Salát důkladně promícháme.

7. Nakonec posypeme nakrájenou zelenou petrželkou.

Podávání

Salát necháme odležet alespoň hodinu v lednici, aby se chutě propojily. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům, smaženým řízkům nebo klobásám, ale výborně chutná i samotný.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest