Salát z nakládaných hříbků je skvělou přílohou anebo předkrmem a je jednou z variací bramborových salátů, kterých existuje nespočetné množství. Tento je ale lehký, svěží a velice chutný, protože obsahuje nakládané hříbky, které mají jemně kyselou chuť, která se skvěle kombinuje s dalšími ingrediencemi, jako jsou cibule, bylinky či koření. Tento salát je skvělý jako příloha k masovým pokrmům, zejména ke smaženému řízku nebo uzeninám, ale může být také podáván jako samostatný pokrm. Tak hurá na houby.
Recept na Skvělý salát z nakládaných hříbků
Ingredience na přípravu
- šalotka
- nakládané hříbky
- lák z hříbků
- zelená petrželka
- vařené brambory se slupkou
- kremžská hořčice
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
1. Brambory ve slupce si uvaříme ve vodě anebo v páře. Se slupkou nakrájíme na kostičky.
2. Šalotku nakrájíme na plátky s přidáme hořčici.
3. Nakládané hříbky nakrájíme na plátky.
4. Dochutíme solí a pepřem dle chutí.
5. Pokapeme olivovým olejem a přidáme lák z hříbků.
6. Všechny ingredience důkladně promícháme, aby se chutě propojily.
7. Nakonec posypeme nakrájenou zelenou petrželkou.
Podávání
Salát necháme odležet alespoň hodinu v lednici, aby se chutě propojily. Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům, smaženým řízkům nebo klobásám, ale výborně chutná i samotný.