Tato ředkvičková pomazánka je ideálním příkladem toho, jak může být jednoduché jídlo nejen chutné, ale i zdravé. Ředkvičky jsou plné vitamínů, zejména vitamínu C, a mají skvělý detoxikační účinek na organismus. Navíc díky své křupavosti a jemné pálivosti dokážou oživit jakýkoli pokrm.

Je lehká, svěží a díky ředkvičkám má příjemně pikantní nádech. Skvěle se hodí na snídani, lehkou večeři nebo i jako zdravá svačina. A neměla bych chutnat na jednohubkách při Vašich oslavách. V tomto receptu se spojuje jemná smetanová chuť s křupavostí ředkviček, což vytváří dokonalý chuťový zážitek. Připravíte ji během několika minut a určitě se stane oblíbenou součástí vašeho jídelníčku.

Recept na ředkvičkovou pomazánku

Ingredience pro přípravu

  • 240 g ředkviček
  • sůl
  • pažitka
  • 1 šalotka
  • 230 g tvarohové pomazánky

Postup přípravy

1. Ředkvičky očistíme od zeleně a dobře umyjeme.

Ředkvičky očistíme.
Ředkvičky očistíme.

2. Nyní ředkvičky vložíme do mixéru a rozmixujeme je na malé kousky. Jde to rychle na několik otočení, tak pozor.

Ředkvičky rozmixujeme.
Ředkvičky rozmixujeme.

3. Nasekané ředkvičky osolíme dle chuti a necháme takto půl hodiny odstát.

4. Po 30 minutách slejeme usazenou vodu a najemno si nasekáme pažitku dle chuti. Mělo by stačit 30 snítek.

5. Pažitku přidáme k ředkvičkám a najemno si nakrájíme očištěnou šalotku.

Přidáme nakrájenou šalotku.
Přidáme nakrájenou šalotku.

6. Šalotku přisypeme také do misky spolu s tvarohovou pomazánkou.

7. Nyní vše spolu velmi dobře promícháme a pomazánku namažeme na čerstvé pečivo.

Dobře promícháme s tvarohovou pomazánkou.
Dobře promícháme s tvarohovou pomazánkou.

Jarní nebo podzimní úroda ředkviček

Ředkvičky jsou jednou z nejoblíbenějších plodin pro zahrádkáře, protože jsou nenáročné na pěstování a velmi rychle rostou. Jsou ideální zeleninou pro jarní i podzimní výsadbu. Jejich pěstování je jednoduché a může přinést rychlé výsledky, což je skvělé pro ty, kteří se teprve učí zahradničit nebo mají menší prostory pro pěstování. Dnes již zakoupíte semínka také pro letní pěstování, proto si tuto lahodnou pomazánku můžete připravit ze svých vlastních ředkviček od jara do podzimu.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest