Pečete-li doma dorty na rodinné oslavy, pro děti nebo své blízké, určitě oceníte tenhle krásný a lákavý ovocný dort. Už na pohled působí svěže a láká k ochutnání. Skládá se ze světlého piškotového korpusu, jemného krému z mascarpone a vrstvy malin se želatinou, která dortu dodává lehkost a příjemnou ovocnou kyselost.

Na tomhle malinovém dortu mám ráda, že ho můžu připravit den předem – po odležení chutná ještě lépe. Želatina zpevní celý dort a všechny chutě se krásně propojí. U nás se podobné dorty dělávají hlavně v létě jako ovocné nebo nepečené varianty, ale tahle verze se světlým piškotem působí slavnostněji a hodí se i na výjimečnější příležitosti.

Recept na Malinový dort s Mascarpone a želatinou

Ingredience potřebné na korpus

  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžiček polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva

Suroviny na náplň

  • 1/2 l méka
  • vanilkový pudink v prášku
  • hrst malin do krému
  • sýr Mascarpone
  • cukr dle chuti

Suroviny na malinovou želatinu

  • maliny
  • malinová želatina

Postup přípravy malinového dortu

1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva a postupně opatrně zamícháme sníh z bílků.

3. Ve vyhřáté troubě upečeme do růžova

4. Korpus necháme vychladit, vodorovně překrojíme a připravíme krém.

5. Z mléka, cukru dle chuti a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který vychladíme.

6. Do pudinku zamícháme Mascarpone a za hrst malin.

7. Polovinou krému naplníme korpusy a druhou polovinu naneseme navrch dortu.

8. Krém poklademe malinami a zalijeme malinovou želatinou připravenou dle návodu.

Doporučení: Dort podáváme vychlazený, lze jej zdobit šlehačkou. Dort doporučuji sestavit a zalít v dortové formě, kterou sundáte až po vychlazení.

Obrázek k receptu na nepečený dort ve stylu cheesecake s malinami

Nepečený malinový dort jako cheesecake s mascarpone: Úžasný dezert hotový do hodiny

Obrázek k receptu na ovocné řezy s pudinkovým krémem a želatinou

Šťavnaté ovocné řezy s pudinkovým krémem a želatinou, které vypadají a chutnají jako z cukrárny

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest