Marinování masa je naprostý základ, díky kterému maso i zelenina nasáknou aroma a chutě a po upečení jsou krásně šťavnaté. Z kuřete se na marinování hodí nejvíce stehna, protože obsahují trochu více tuku než kuřecí prsa a po upečení jsou více šťavnatá. Náš dnešní recept je na vyvážené a barevné jídlo, které spojuje šťavnaté kuřecí maso, křupavý květák, sladkou kukuřici a jemnou cuketu.
Díky této kombinaci je jídlo lehké ale přitom dostatečně syté. Kuřecí stehna a cuketa marinádu krásně nasáknou, květák při pečení lehce zkaramelizuje a dodá jídlu jemně oříškovou chuť, kukuřice dodá příjemnou sladkost v kontrastu k ostatním surovinám. Vyzkoušejte tento šťavnatý recept co nejdříve a dejte nám vědět, jak vám chutná.
Recept na Pečené kuřecí stehna se zeleninou: Barevná a šťavnatá kombinace
Ingredience na pečená kuřecí stehna a zeleninu
- 6-8 kuřecích stehen
- 1 červená zeleninová paprika
- 1 cuketa
- 1 červená cibule
- půl květáku
- 1 kukuřičný klas
Ingredience na marinádu
- 6 lžic jogurtu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžičky oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- černý pepř dle chuti
- zelená petržel na posypání

Dozlatova pečené kuře na nádivce: Když je chuť na kuřátko s nádivkou
Postup přípravy pečených kuřecích stehen
1. Drobně nasekaný česnek vsypeme do jogurtu, přidáme citrónovou šťávu, olivový olej a oregano, sůl, čerstvě mletý pepř a řádně rozmícháme.
2. Kuřecí stehna poklademe do zapékací misky, polijeme připravenou marinádou (jednu třetinu marinády necháme na zeleninu) a řádně s marinádou promícháme, aby stehna byla obalená. Necháme odležet.
3. Červenou papriku na krájíme na proužky, cuketu na silnější kolečka, květák na menší růžičky až půl růžičky, kukuřici sloupneme z klasu a taky nakrájíme.
4. Připravenou marinádu nalijeme na smíchanou zeleninu a promícháme.Necháme taktéž marinovat.
5. Na pekáč s pečícím papírem poklademe stehna a pečeme při teplotě 210 stupňů 25 minut. Po tomto čase pečení přidáme marinovanou zeleninu a pečeme dalších 25-30 minut při stejné teplotě.
6. Po vytažení z trouby posypeme pokrm nasekanou petrželovou natí.
Servírování
Marinovaná stehna podáváme obložená veškerou zeleninou z plechu.
