Rychlá a jednoduchá polévka, kterou každý rok připravujeme doma v období sklizně mrkví. Jemně smetanová s trochou zázvoru je přesně určená pro začínající podzimní období, kdy do sebe potřebujeme dostat nějaké vitamíny. Ale samozřejmě ji můžete připravit kdykoliv, stejně jako já. Jak jistě víte, mrkev je velmi bohatá na betakaroten. Zázvor je v podstatě superpotravina, která dělá v lidském těle zázraky. Tato mrkvová polévka se smetanou, kari a zázvorem nás příjemně zahřeje a dodá potřebnou energii po zbytek dne. Je chuťově výborná a velmi snadná k přípravě. Celá polévka je hotová za 30 minut.
Recept na mrkvovou polévku se smetanou a zázvorem
Délka přípravy do 30 minut. 4 porce.
Ingredience pro přípravu
- 500 g mrkve
- 1 velká cibule
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 150 ml sladké smetany
- 1 lžička kari
- 50 g másla
- zázvor
- olej
- bazalka
- citron
- sůl a pepř
Postup přípravy
1. V hrnci si na sporáku rozpustíme v trošce oleje máslo a mezitím si nakrájíme cibuli a zázvor dle chuti.
2. Jakmile je máslo rozpuštěné a olej rozpálený, zázvor a cibuli vhodíme do hrnce a a mícháme, dokud cibule nezesklovatí.
3. Poté nasypeme do hrnce na kolečka nakrájenou mrkev a trochu kari koření. Dobře zamícháme.
4. Nyní suroviny v hrnci osolíme, opepříme a zalejeme kuřecím vývarem.
5. Polévku teď necháme vařit pod pokličkou, dokud nám nezměkne mrkev.
6. Dále suroviny v polévce rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme do polévky vymačkanou šťávu z citronu.
7. Také přidáme nasekanou čerstvou bazalku a nakonec nalejeme smetanu a zamícháme.
Skvělá po celý rok
Polévka s těmito ingrediencemi je skvělá po celý rok, zejména pak během chladných dní. Zvyšující se riziko virových onemocnění během podzimu a zimy je přesně důvod k uvaření této polévky. Doplníme si nejen energii, ale také vitalitu, výživu a vitamíny, kterých během sychravého počasí není nikdy dost. Potěší nejen jazyk, ale i vaše zdraví a kondici.