Rychlá a jednoduchá polévka, kterou každý rok připravujeme doma v období sklizně mrkví. Jemně smetanová s trochou zázvoru je přesně určená pro začínající podzimní období, kdy do sebe potřebujeme dostat nějaké vitamíny. Ale samozřejmě ji můžete připravit kdykoliv, stejně jako já. Jak jistě víte, mrkev je velmi bohatá na betakaroten. Zázvor je v podstatě superpotravina, která dělá v lidském těle zázraky. Tato mrkvová polévka se smetanou, kari a zázvorem nás příjemně zahřeje a dodá potřebnou energii po zbytek dne. Je chuťově výborná a velmi snadná k přípravě. Celá polévka je hotová za 30 minut.

Recept na mrkvovou polévku se smetanou a zázvorem

Délka přípravy do 30 minut. 4 porce.

Ingredience pro přípravu

  • 500 g mrkve
  • 1 velká cibule
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 150 ml sladké smetany
  • 1 lžička kari
  • 50 g másla
  • zázvor
  • olej
  • bazalka
  • citron
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1. V hrnci si na sporáku rozpustíme v trošce oleje máslo a mezitím si nakrájíme cibuli a zázvor dle chuti.

2. Jakmile je máslo rozpuštěné a olej rozpálený, zázvor a cibuli vhodíme do hrnce a a mícháme, dokud cibule nezesklovatí.

Orestujeme cibuli se zázvorem.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Orestujeme cibuli se zázvorem.

3. Poté nasypeme do hrnce na kolečka nakrájenou mrkev a trochu kari koření. Dobře zamícháme.

Přidáme mrkev.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Přidáme mrkev.

4. Nyní suroviny v hrnci osolíme, opepříme a zalejeme kuřecím vývarem.

5. Polévku teď necháme vařit pod pokličkou, dokud nám nezměkne mrkev.

Vaříme do změknutí mrkve.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Vaříme do změknutí mrkve.

6. Dále suroviny v polévce rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme do polévky vymačkanou šťávu z citronu.

7. Také přidáme nasekanou čerstvou bazalku a nakonec nalejeme smetanu a zamícháme.

Nakonec zalejeme smetanou.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Nakonec zalejeme smetanou.

Skvělá po celý rok

Polévka s těmito ingrediencemi je skvělá po celý rok, zejména pak během chladných dní. Zvyšující se riziko virových onemocnění během podzimu a zimy je přesně důvod k uvaření této polévky. Doplníme si nejen energii, ale také vitalitu, výživu a vitamíny, kterých během sychravého počasí není nikdy dost. Potěší nejen jazyk, ale i vaše zdraví a kondici.

Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!
Nejlepší polévky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest