Připravte si doma lahodný dort s jemnou strukturou během chvilky. Chuť je velmi lahodná a těsto se hned rozplývá v ústech. Proto neváhejte a překvapte svoji rodinu nebo návštěvu s něčím neobvyklým. Koneckonců je dort výborný k odpolední svačině nebo zvláštní příležitosti. Skvěle ho doplňuje čaj nebo hořká káva. Recept je během 5 minut hotový, poté se bude dort už jen péct a následně chladit v lednici. Přípravou vás provedeme krok za krokem, tak pojďme na to.
Recept na rychlý 5 minutový dort
Délka pečení v troubě 40 minut.
Ingredience pro přípravu
Těsto:
- 1 a 1/2 hrnku mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek teplého mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku kakaa
- 4 vejce
- 1 lžíce prášku do pečiva
- vanilkový extrakt dle chuti
Náplň:
- 2 malé krabičky nebo kelímky smetany
- 1 lžíce másla
- 1 hrnek sušeného mléka
- 600 g bílé čokolády
Postup přípravy
1. Mixérem si vyšleháme vejcem vanilkový extrakt, cukr, olej a teplé mléko.
2. V čisté míse si promícháme mouku, prášek do pečiva a kakao. Tuto směs přisypeme ke směsi do mixéru.
3. Šleháme, dokud se ingredience nespojí a poté si dáme předehřát troubu na 180°C.
4. Formu o rozměru přibližně 22 x 10 cm vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalejeme.
5. Pečeme v předehřáté troubě cca 40 minut, poté necháme zchladnout a vyndáme z formy.
6. Do čistého mixéru nyní dáme ohřátou smetanu a nasekanou bílou čokoládu.
7. Šleháme a během toho přidáváme máslo a sušené mléko, dokud nezískáme homogenní krém.
8. Nyní seřízneme vrch korpusu, abychom měli vodorovný povrch a nadále korpus rozřízneme na 2 části.
9. Formu, ve které se původně pekl korpus, vyložíme potravinářskou fólií s přesahem, aby se později dal dort do ní zabalit celý.
10. Nyní do formy dáme 1 polovinu korpusu, přidáme na ni náplň a zakryjeme druhou částí.
11. Celý dort zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 4 hodiny do mrazáku.
12. Ztuhnutý dort vytáhneme z mrazáku a před podáváním posypeme sušeným mlékem.
Různé variace dezertu
Připravte místo původního receptu ovocný dort. Bílou čokoládu a sušené mléko nahraďte čerstvými jahodami a smetanou. Z jahod udělejte jahodové pyré, které smícháte se smetanou a vznikne vám lahodná jahodová náplň. Klidně zkoušejte suroviny dle svých chutí, záleží pouze na vaší fantazii.