Takto božský šťavnatou krkovičku jste pravděpodobně dlouho neochutnali. Klíčové je správné marinování masa s výrazným kořením a pečení společně s pivem a cibulí. Jedná se o výborný recept na rodinný oběd nebo večeři, když chcete svým blízkým dopřát něco opravdu speciálního. Výsledek chytí za srdce každého milovníka masa. Podávejte ideálně s brambory, rýží nebo hranolky.

Recept na marinovanou krkovičku s paprikou, cibulí a pivem

Ingredience pro přípravu

  • steaky z krkovice nakrájené na 2 cm plátky
  • steakové koření
  • mletý černý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dcl světlého piva
  • 1 – 1,5 dcl vývaru
  • 2 ks červené papriky
  • cibule
  • drcený kmín
  • olej na marinování a smažení

Postup přípravy

1. Plátky krkovičky si omyjeme, osušíme a naklepeme z obou stran.

2. Ochutíme pepřem a steakovým kořením

3. Pokapeme olejem na marinování a necháme přes noc v lednici.

4. Následující den z obou stran krkovici opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.

5. Jakmile je maso opečené, vyjmeme a na stejný olej dáme zpěnit najemno nakrájenou cibuli a rstujeme s plátky česneku.

6. Dáme si předehřát troubu na 180°C.

7. Do zapékací mísy si dáme maso s cibulí a česnekem.

8. Přidáme drcený kmín, pivo a vývar.

9. Dusíme v přikryté míse asi 1 hodinu.

10. Po hodině přidáme k masu nakrájenou papriku a dusíme bez víka dalších 30 minut do změknutí masa.

11. Pokud chceme, můžeme výpek zahustit moukou rozmíchanou ve vodě.

Vzkoušejte také:

Vepřová krkovice

Vepřová krkovice.
Zdroj obrázku: depositphotos, Vepřová krkovice.

Vepřová krkovice patří mezi nejoblíbenější kusy vepře k marinování. Je to zejména pro to, že je nadmíru šťavnaté a chuťově velmi bohaté díky mramorování tukem. Hodí se díky tomu ke grilování, smažení, pečení a dušení.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest