Takto božský šťavnatou krkovičku jste pravděpodobně dlouho neochutnali. Klíčové je správné marinování masa s výrazným kořením a pečení společně s pivem a cibulí. Jedná se o výborný recept na rodinný oběd nebo večeři, když chcete svým blízkým dopřát něco opravdu speciálního. Výsledek chytí za srdce každého milovníka masa. Podávejte ideálně s brambory, rýží nebo hranolky.
Recept na marinovanou krkovičku s paprikou, cibulí a pivem
Ingredience pro přípravu
- steaky z krkovice nakrájené na 2 cm plátky
- steakové koření
- mletý černý pepř
- 3 stroužky česneku
- 2 dcl světlého piva
- 1 – 1,5 dcl vývaru
- 2 ks červené papriky
- cibule
- drcený kmín
- olej na marinování a smažení
Postup přípravy
1. Plátky krkovičky si omyjeme, osušíme a naklepeme z obou stran.
2. Ochutíme pepřem a steakovým kořením
3. Pokapeme olejem na marinování a necháme přes noc v lednici.
4. Následující den z obou stran krkovici opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.
5. Jakmile je maso opečené, vyjmeme a na stejný olej dáme zpěnit najemno nakrájenou cibuli a rstujeme s plátky česneku.
6. Dáme si předehřát troubu na 180°C.
7. Do zapékací mísy si dáme maso s cibulí a česnekem.
8. Přidáme drcený kmín, pivo a vývar.
9. Dusíme v přikryté míse asi 1 hodinu.
10. Po hodině přidáme k masu nakrájenou papriku a dusíme bez víka dalších 30 minut do změknutí masa.
11. Pokud chceme, můžeme výpek zahustit moukou rozmíchanou ve vodě.
Vzkoušejte také:
Vepřová krkovice
Vepřová krkovice patří mezi nejoblíbenější kusy vepře k marinování. Je to zejména pro to, že je nadmíru šťavnaté a chuťově velmi bohaté díky mramorování tukem. Hodí se díky tomu ke grilování, smažení, pečení a dušení.